Noi perchezitii in dosarul lui Iulian Dumitrescu. Procurorii au ajuns si la primarul din Lehliu

actualitate

Iulian Dumitrescu

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, a ajuns, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce, in cursul diminetii, procurorii au facut perchezitii in legatura cu dosarul de coruptie in care este implicat acesta.

Perchezitiile au avut loc la mai multe adrese, inclusiv la Primaria Lehliu si la primarul acestei localitati.

Procurorii au dispus extinderea urmaririi penale pe anumite fapte care au legatura cu atribuirea unor contracte de lucrari, arata sursele citate.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2021 – 2022, a unor infractiuni de coruptie, de catre functionari publici si complici ai acestora. In cursul zilei de 30 iulie 2024, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 18 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Prahova si Calarasi, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societati comerciale”, a anuntat DNA, marti, intr-un comunicat de presa.

Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar, cu interdictia exercitarii functiei, pentru luare de mita si fals in declaratii.

El este acuzat ca, in perioada noiembrie – decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri sa achizitioneze, in schimbul sumei de 47.500.000 de lei, partile sociale detinute de cumnatul sau la o societate comerciala, valoare supraevaluata fata de valoarea reala, si ar fi primit pana in data de 4 decembrie 2023 suma totala de 16.210.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: