Trupele aeropurtate ale Ucrainei au spulberat o coloana de atac a Rusiei formata din 10 tancuri si 47 de blindate. Moscova isi inteteste atacurile in Donetk – VIDEO

externe

Atac in Ucraina

Brigada 79 Tavrian de asalt aerian din Ucraina a oprit o alta incercare de amploare a fortelor ruse de a avansa in apropiere de Kurahove, in regiunea Donetk, a transmis marti Comandamentul trupelor de asalt aerian, citat de Kyiv Independent.

Moscova si-a intensificat eforturile de a avansa in sectoarele Kurakhove si Pokrovsk din estul Ucrainei, armata ucraineana recunoscand ca situatia este „tensionata si dificila”.

Fortele ruse a fi folosit, printre altele, 10 tancuri si 47 de vehicule blindate.

Comandamentul trupelor de asalt aeropurtate a difuzat o inregistrare video a bataliei si a raportat ca fortele ucrainene au reusit sa opreasca atacul, provocand 68 de pierderi trupelor ruse, dintre care 36 de soldati ucisi si 32 raniti.

Douasprezece vehicule blindate si opt tancuri au fost distruse, a declarat unitatea.

Statul Major al Ucrainei a declarat in actualizarea sa zilnica ca trupele aeropurtate au reusit sa respinga 21 de atacuri in sectorul Kurahove.

Saptamana trecuta, Rusia a efectuat unul dintre cele mai mari atacuri terestre de la inceputul razboiului in apropiere de Kurahove.

Fortele ucrainene au reusit sa il respinga, distrugand sase tancuri si sapte vehicule blindate, omorand 40 si ranind 37 de soldati rusi, dupa cum a transmis centrul de presa al Brigazii 79.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: