Un pictor belarus a incercat sa dezgroape ramasitele pamantesti ale lui Van Gogh, intr-un gest de „protest artistic”. Politia franceza l-a arestat in cateva minute – VIDEO

actualitate

artist, belarus, mormant, Van Gogh, profanare, politie

Artistul bielorus Aliaksei Kuzmich a incercat astazi sa sape la mormantul lui Vincent van Gogh, in cimitirul municipal din localitatea franceza Auvers-sur-Oise. Spectacolul a fost filmat si postat pe canalul de YouTube al artistului.

Vizitatorii care se aflau la cimitir au devenit martori unui „protest artistic”, dupa cum sustine bizarul pictor. De asemenea, ei au surprins cu ajutorul telefoanelor mobile cele intamplate.

Kuzmici a aparut intr-un costum alb si vopsit pe fata ca un min, in timp ce avea o lopata in maini. A tinut un discurs si apoi a inceput sa sape pamantul de langa mormant. A reusit sa sape o groapa adanca de cativa centimetri, dupa care a fost retinut de politie.

Autorul a insotit videoclipul postat cu textul:

„Buna ziua prieteni! Ati venit aici cu tristete… Va inteleg… Nici eu nu suport sa traiesc intr-o lume in care artistii sunt terminati. Dar de acum inainte, lucrurile vor sta altfel… Astazi este o zi memorabila. Artistul se intoarce in lume! Felicitari tuturor pentru aceasta mare zi! Van Gogh! E timpul sa te ridici, Artistule! Ridica-te!”

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: