Breaking: Liderul Hamas, principalul responsabil de masacrul din 7 octombrie, a fost ucis la Teheran. Gruparea terorista acuza „un raid sionist perfid”

externe

Ismail Haniyeh, Hamas, ucis, Teheran, Israel, Mossad

Gardienii Revolutiei din Iran au declarat ca liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, si una dintre garzile sale de corp au fost asasinati in capitala Teheran, a raportat presa de stat iraniana.

Intr-o declaratie oficiala, gruparea Hamas a afirmat ca acesta a fost ucis intr-un „raid sionist perfid asupra resedintei sale din Teheran”.

Asasinatul este un „act de lasitate care nu va ramane nepedepsit”, a declarat Al-Aqsa TV, televiziunea condusa de Hamas, citandu-l pe un inalt oficial Hamas.

Potrivit The Times of Israel, Haniyeh se afla in Iran pentru a participa la ceremonia de depunere a juramantului pentru noul presedinte al tarii.

Gardienii Revolutiei au declarat ca este in curs de investigare cauza decesului si aceasta va fi anuntata in curand.

Nimeni nu a revendicat imediat decesul, insa Israelul promisese sa il ucida pe Haniyeh si pe alti lideri ai Hamas dupa ce gruparea a atacat Israelul la 7 octombrie, ucigand 1 200 de persoane si luand ostatice alte 250.

La inceputul acestui an, o lovitura aeriana israeliana a ucis trei dintre fiii lui Haniyeh intr-un atac asupra unor tinte importante din Gaza, armata israeliana afirmand ca doi erau agenti militari Hamas, iar al treilea era comandantul unei celule.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: