Dupa un atac de cord, o englezoaica de 60 de ani a inceput sa vorbeasca brusc cu un puternic accent suedez. Cum se explica „sindromul accentului strain”

life

englezoaica, boala accentului strain, accent suedez

Georgina Gailey, in varsta de 60 de ani, si-a observat accentul suedez in timp ce vorbea cu sora ei pe FaceTime. Medicii de la spital au suspectat un accident vascular cerebral, dar doua saptamani mai tarziu a fost diagnosticata cu sindromul accentului strain, relateaza cotidianul britanic The Sun.

Femeia, mama a doi copii, a declarat: „Am avut un atac de cord cu cateva luni inainte, dar ma simteam mai bine. Vorbeam foarte bine, dar dintr-o data am inceput sa vorbesc cu un accent ciudat, fara sa ma pot controla. Oamenii ma intreaba de unde vin si cand le spun rad. Eu zambesc, dar in sufletul meu ma intristez.  Sunt nascuta si crescuta in Anglia. Nici macar nu am fost vreodata in Suedia.”

Georgina a continuat: „M-am dus la spital si au crezut ca am avut un accident vascular cerebral. M-au tinut internata timp de doua saptamani si apoi am fost in sfarsit diagnosticata.”

Sindromul accentului strain este o tulburare rara care poate aparea dupa o trauma la nivelul creierului.

Georgina a spus: „Nu stiu daca voi avea acest accent pentru totdeauna. Vreau sa sensibilizez opinia publica pentru ca, cu cat mai multi oameni stiu despre acest lucru, cu atat mai multe cercetari vor fi facute.”

In 2022, dentistul Angie Wen din Brisbane – care s-a mutat in Australia din Taiwan cand avea opt ani – a trait cu sindromul accentului strain din aprilie 2021, cand vocea ei a inceput sa sune diferit la 10 zile dupa o amigdalectomie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: