Iranul promite ca va „razbuna” asasinarea liderului Hamas: „Este datoria Teheranului”. Cum au reactionat Rusia si China la atacul Israelului

externe

Razbunarea asasinarii liderului Hamas, Ismail Haniyeh, este „datoria Teheranului” deoarece a avut loc in capitala iraniana, a declarat miercuri liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei.

Potrivit Reuters, Khamenei a declarat ca Israelul a furnizat motivele pentru a primi o „pedeapsa aspra”.

La randul sau, presedintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat ca tara sa „isi va apara integritatea teritoriala, demnitatea, onoarea si mandria si ii va face pe ocupantii teroristi sa regrete actul lor las” de asasinare a liderului Hamas Ismail Haniyeh, miercuri, la Teheran.

La Tel Aviv au fost reactii de bucurie. „Acesta este modul corect de a curata lumea de aceasta mizerie. Gata cu acordurile imaginare de pace/supunere. Fara mila”, a declarat ministrul Patrimoniului, Amichai Eliyahu. „Mana de fier care ii va lovi este cea care va aduce pace si un pic de confort si va consolida capacitatea noastra de a trai in pace cu cei care doresc pacea. Moartea lui Haniyeh face lumea un pic mai buna”.

China: „Suntem foarte ingrijorati de incident si ne opunem si condamnam cu fermitate asasinatul. Gaza ar trebui sa ajunga la o incetare a focului cuprinzatoare si permanenta cat mai curand posibil”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Lin Jian.

Rusia: „Aceasta este o crima politica absolut inacceptabila si va duce la o noua escaladare a tensiunilor”, a declarat ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov.

Asasinarea lui Ismail Haniyeh a avut loc in jurul orei 2 dimineata, in timp ce acesta se afla la o resedinta pentru veteranii de razboi, relateaza presa de stat iraniana. Pana in prezent, au aparut putine detalii cu privire la circumstantele exacte ale asasinatului.

Nour News a raportat ca cladirea a fost lovita de un „proiectil aerian” si ca „sunt in curs investigatii suplimentare pentru a determina detaliile acestei operatiuni teroriste”, potrivit Reuters.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: