Premierul Benjamin Netanyahu: „Urmeaza zile dificile, dar Israelul va impune un pret greu de platit pentru orice fel de agresiune impotriva sa”

externe

Hamas, negocieri, esec, Benjamin Netanyahu,

Israelul va raspunde cu forta la orice atac asupra sa, a declarat premierul Benjamin Netanyahu miercuri seara, intr-o interventie televizata, dupa uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh in Teheran si a unui important comandant militar al Hezbollah in Beirut.

Netanyahu a declarat ca Israelul a aplicat in ultimele zile lovituri zdrobitoare organizatiilor finantate de Iran, inclusiv Hamas si Hezbollah. Dar el nu a mentionat uciderea lui Haniyeh, care a atras amenintari de razbunare asupra Israelului si a alimentat ingrijorarea suplimentara ca disputa din Gaza se transforma intr-un razboi mai larg in Orientul Mijlociu.

„Cetateni ai Israelului, urmeaza zile dificile. De la atacul din Beirut, exista amenintari care suna din toate directiile. Suntem pregatiti pentru orice scenariu si vom ramane uniti si hotarati impotriva oricarei amenintari. Israelul va impune un pret greu de platit pentru orice agresiune impotriva noastra, indiferent de context”, a spus Netanyahu, citat de The Times of Israel.

Armata israeliana a anuntat marti seara ca l-a ucis pe Fuad Shukr, pe care l-a numit cel mai important comandant al Hezbollah si pe care l-a invinuit pentru un atac comis la sfarsitul saptamanii si soldat cu moartea a 12 tineri pe Inaltimile Golan ocupate de Israel. Shukr a fost un consilier al liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, potrivit unor surse Hezbollah si unor oficiali israelieni.

Hezbollah, sustinut de Iran, a confirmat moartea sa miercuri, la cateva ore dupa ce gruparea armata palestiniana Hamas a anuntat ca liderul sau, Haniyeh, a fost asasinat la Teheran.

Desi s-a presupus ca atacul de la Teheran a fost executat de Israel, guvernul Netanyahu nu si-a asumat responsabilitatea si a declarat ca nu va face niciun comentariu cu privire la uciderea lui Haniyeh.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: