Medalie de bronz pentru David Popovici in proba de 100 m liber, dupa o cursa electrizanta. Chinezul Pan Zhanle a stabilit un nou record mondial

news

David Popovici, bronz, 100 m, inot, Olimpiada

Dupa victoria de la 200 m liber, inotatorul roman David Popovici a reusit sa obtina medalia de bronz in proba de 100 m liber, cu timpul de 47.49 secunde, in urma unei curse spectaculoase, in care s-a impus fenomenalul inotator chinez Pan Zhale.

Zhale a stabilit si un nou record mondial –  46.40 de secunde, vechiul record (46.80) apartinandu-i tot lui.

Inotatorul roman avusese, inaintea finalei de la 100 m, al treilea cel mai bun timp din serii (47.92) si terminase pe locul doi in semifinala sa, obtinand abia al cincilea timp la general (47.66). Din acest motiv, el a fost expediat pe culoarul 2, considerat mai putin favorabil – ca o paranteza, in urma cu 20 de ani, Camelia Potec a castigat aurul olimpic inotand pe culoarul 1.

Principalul rival al lui Popovici a fost chinezul Pan Zhanle (culoarul 4), acesta obtinand si cel mai bun timp din semifinale: 47,21. Alti rivali periculosi pentru David au fost veteranul australian Kyle Chalmers (culoarul 5 si castigatorul medaliei de argint), dar si americanul Jack Alexy (culoarul 7).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: