Badalau si-a adus bodyguard ca sa-l apere de „Ceausescu”. Individul l-a lovit pe protestatar chiar pe holul Curtii de Apel – VIDEO

politica

Niculae Badalau

Niculae Badalau, fost vicepresedinte PSD si fost vicepresedinte al Curtii de Conturi, a venit cu bodyguard la Curtea de Apel pentru a se apara de acuzatiile lui Marian Tivilic „Ceausescu”.

„Cum facem cu banii? (banii furati – n.red.)”, l-a intrebat protestatarul pe Badalau.

Imediat a intervenit bodyguardul, care cu o atitudine de interlop a sarit sa il agreseze pe protestatar: „Ce bani, zi-i bai ca iti dau eu bani”. Bodyguardul l-a lovit apoi pe „Ceausescu” cu un sul de hartii.

„iti dau bani sa-ti iei o saorma”, i-a mai spus golaneste bodyguardul lui „Ceausescu”. Individul s-a mai potolit abia cu ce protestatarul a chemat un jandarm in ajutor.

Incidentul a avut loc chiar pe holul Curtii de Apel, unde Badalau a venit pentru a contesta masura controlului judiciar.

Badalau a fost trimis in judecata in stare de arest pe 16 decembrie 2022. Curtea de Apel Bucuresti a decis atunci ca Niculae Badalau sa fie arestat preventiv pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat ca i-a oferit mita 170.000 de euro unui primar din judetul Giurgiu, in schimbul acordarii unor contracte de lucrari publice.

Potrivit DNA, in datele de 9 august si 19 noiembrie, Niculae Badalau, in calitatea de consilier de conturi in cadrul Curtii de Conturi a Romaniei si vicepresedinte al Autoritatii de Audit din cadrul aceleiasi institutii, i-ar fi pretins unui primar de comuna sa atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fara TVA, unei societati administrate de o ruda a acestuia, lasand sa se creada ca are influenta asupra unei persoane din conducerea Companiei Nationale de Investitii (CNI), pe care ar fi promis ca o va determina sa asigure finantarea a doua proiecte depuse la aceasta institutie de catre primaria respectiva.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: