Germania, situatie neasteptata: Vanzarile de bere au scazut in perioada Euro 2024. Cele mai slabe vanzari interne de bere din 1993

externe

Vanzari bere

Vanzarile de bere din Germania au scazut cu aproximativ 0,6%, sau 25,8 milioane de litri (68 de milioane de galoane), in prima jumatate a anului 2024 comparativ cu anul precedent, a raportat joi Oficiul Federal de Statistica din Germania, relateaza DW.

Oficiul, cunoscut sub numele sau german Destatis, a anuntat ca fabricile de bere germane nu au inregistrat o crestere a vanzarilor pe care o sperau in timpul campionatului de fotbal UEFA Euro 2024 pe care Germania l-a gazduit in vara.

Intr-adevar, tara a inregistrat cele mai slabe vanzari interne de bere pentru luna iunie – cand a avut loc cea mai mare parte a turneului – din 1993.

O parte din vina poate fi atribuita vremii, ploile abundente si temperaturile mai scazute decat de obicei tinand fanii departe de berariile si barurile in aer liber. Inflatia a afectat, de asemenea, puternic industria berii, reprezentantii fabricilor de bere plangandu-se de cresterea vertiginoasa a costurilor materiilor prime si a logisticii. In acelasi timp, insa, a crescut si popularitatea berii fara alcool.

„In timpul Campionatului European de Fotbal, temperaturile foarte ridicate si furtunile frecvente au afectat afacerile multor baruri si multe petreceri in gradina au fost anulate”, a declarat directorul general al Asociatiei Berarii Germani, Holger Eichele.

Destatis a raportat, de asemenea, o scadere a vanzarilor de amestecuri care sunt populare in Germania, cum ar fi berea cu limonada sau cola. Comparativ cu prima jumatate a anului 2023, au fost vandute cu 5,4% mai putine amestecuri de bere. Amestecurile reprezinta doar aproximativ 4,8% din vanzarile de bere.

Vestea a venit inainte de Ziua Internationala a Berii, care are loc la 2 august.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: