Irlanda va reduce ajutoarele sociale acordate refugiatilor ucraineni

externe

reducere, ajutoare sociale, ucraineni, Irlanda

Guvernul irlandez a declarat ca propunerea sa de reducere a ajutoarelor sociale va aduce tara in rand cu majoritatea statelor UE, in timp ce opozitia considera ca aceasta va crea si mai multa saracie, afectand in special copiii.

Irlanda va reduce semnificativ ajutoarele sociale pentru refugiatii din Ucraina. Incepand cu 1 septembrie, platile saptamanale de stat pentru refugiati vor fi reduse de la 232 EUR pe saptamana la doar 38,80 EUR.

Decizia a fost criticata de partidele de stanga din Irlanda, care sustin ca va duce la o crestere a saraciei in randul copiilor. „Ei bine, implicatia imediata va fi o crestere dramatica a saraciei infantile in aceasta tara”, a declarat pentru Euronews Paul Murphy, un Teachta Dala din partea partidului People Before Profit.

„Stim ca marea majoritate a refugiatilor ucraineni care sunt aici sunt femei si copiii lor. Prin urmare, este intr-adevar o masura dezgustatoare, o masura cinica din partea guvernului”, a adaugat parlamentarul irlandez.

Alocatiile pentru copii vor scadea la 29,80 euro pe saptamana. Platile vor afecta 19 000 de refugiati, chiar daca aproape 80 000 de ucraineni s-au mutat in Irlanda de la inceputul invaziei la scara larga a Rusiei in Ucraina, in februarie 2022.

Reducerea platilor va face ca Irlanda sa se apropie de ceea ce se plateste in Franta, unde refugiatii cazati primesc 47,60 EUR pe saptamana, iar refugiatii fara domiciliu stabil primesc 99,40 EUR pentru aceeasi perioada.

In Germania, venitul refugiatilor ucraineni este fixat la 563 de euro pe luna, in timp ce plata pentru copii este de 471 de euro pe luna, sau putin sub 120 de euro pe saptamana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: