JD Vance sustine ca meritul eliberarii americanilor detinuti de Kremlin ii revine lui Donald Trump, nu presedintelui Biden. De fapt, Trump spusese ca detinutii vor fi eliberati doar dupa realegerea lui

externe

JD Vance, pisici, mancate, haitieni, minciuni

Senatorul de Ohio si colegul de cursa electorala al fostului presedinte Trump, JD Vance, a declarat ca schimbul de prizonieri pus la punct de echipa presedintelui Joe Biden, care a asigurat eliberarea mai multor americani tinuti ostatici in Rusia, inclusiv Evan Gershkovich si Paul Whelan, ar reprezenta de fapt o „marturie” a fortei lui Donald Trump.

„Cred ca este o veste grozava, cel putin din ce stim”, a declarat joi  Vance, colegul lui Trump in cursa prezidentiala din 2024. „Cu siguranta ne dorim ca acesti americani sa se intoarca acasa. A fost ridicol, in primul rand, ca s-au aflat pana acum la inchisoare.”

El a continuat: „Dar trebuie sa ne intrebam, de ce se intorc acasa? Si cred ca este pentru ca baietii rai din intreaga lume recunosc ca Donald Trump este pe cale sa se intoarca in functie, asa ca fac curatenie. Acesta este un lucru bun si cred ca este o dovada a fortei lui Donald Trump.”

Reamintim ca joi Casa Alba a anuntat ca Paul Whelan, Evan Gershkovich, Alsu Kurmasheva si Vladimir Kara-Murza vor reveni in SUA dupa ce au fost inchisi in Rusia.

Mai multi cetateni germani au fost, de asemenea, eliberati in cadrul acordului, prin care tarile occidentale au eliberat rusi condamnati pentru infractiuni precum spionaj, frauda si presupusa implicare in uciderea prin impuscare a unui comandant georgian.

„In total, am negociat eliberarea a 16 persoane din Rusia – inclusiv cinci germani si sapte cetateni rusi care erau prizonieri politici in propria lor tara. Unele dintre aceste femei si barbati au fost detinuti pe nedrept ani de zile. Toti au indurat suferinte inimaginabile si incertitudine. Astazi, agonia lor a luat sfarsit”, a spus Biden in declaratie.

Atat Biden, cat si Trump au obtinut eliberarea a zeci de ostatici de-a lungul mandatelor lor prezidentiale.

Comentariul lui Vance a starnit reactii din partea analistului politic Jonah Goldberg, care l-a descris ca fiind „foarte stupid”. Goldberg nu a ezitat sa-l ironizeze pe fostul presedinte Trump, care a declarat in primavara ca „in mod sigur” Putin nu-i va elibera pe detinutii politici americani decat dupa revenirea sa la Casa Alba.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: