Turcia a blocat astazi accesul la platforma de social media Instagram, fara a explica motivul si fara a preciza durata interdictiei

externe

Turcia, blocare, Instagram, cenzura

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a anuntat vineri autoritatea de reglementare in domeniul informaticii, fara a preciza motivul sau durata interdictiei, care a lasat inaccesibila si aplicatia mobila a platformei.

Masura urmeaza comentariilor de miercuri ale oficialului turc din domeniul comunicatiilor, Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia sa de a bloca postarile de condoleante privind uciderea lui Ismail Haniyeh, un oficial cheie al grupului militant palestinian Hamas.

„Aceasta este cenzura, pur si simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al presedintiei turce, pe X, adaugand ca Instagram nu a invocat nicio incalcare a politicii pentru actiunea sa.

Meta Platforms Inc, societatea mama a Instagram, nu a comentat imediat nici interdictia, nici comentariile lui Altun, potrivit Reuters.

Autoritatea turca pentru comunicatii si tehnologii ale informatiei (BTK) a publicat decizia din 2 august pe site-ul sau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: