Convoi rusesc de asalt distrus in urma unui atac aerian de precizie: „Un alt asalt rusesc esuat” – VIDEO

externe

armata rusa, pierderi, Ucraina, saptamana, 7.000 de soldati, blindate

Armata ucraineana a difuzat o inregistrare video care arata fortele sale distrugand un convoi de asalt rusesc intr-un atac aerian de precizie, relateaza Newsweek.

„Un alt asalt rusesc esuat”, a anuntat Ministerul Apararii al Ucrainei pe X, fostul Twitter, distribuind imagini ale atacului, care a fost filmat de Brigada 59 de infanterie motorizata a Ucrainei.

Iuri Misiagin, membru al Parlamentului ucrainean si deputat al Comitetului VRU pentru securitate nationala, aparare si informatii din Ucraina, a declarat ca imaginile arata distrugerea unei coloane de asalt cu echipamente militare rusesti in orasul Krasnohorivka, in regiunea Donetk din estul Ucrainei.

Regiunea Donetk si regiunea Luhansk formeaza zona Donbas a Ucrainei. Kremlinul a facut presiuni pentru capturarea totala a regiunilor inca de la invazia initiala a Rusiei in estul Ucrainei in 2014.

Rusia si Ucraina sufera pierderi semnificative de trupe si echipamente pe masura ce luptele se intensifica in estul Ucrainei. Kievul, ca si Moscova, furnizeaza rareori informatii actualizate cu privire la pierderile sale. O evaluare a Agentiei americane de informatii pentru aparare, publicata in aprilie 2023 – la putin peste un an de la inceputul razboiului – arata ca Ucraina a suferit intre 124 500 si 131 000 de pierderi, dintre care intre 15 500 si 17 500 de morti.

In ultima sa actualizare, armata ucraineana a declarat ca Rusia a pierdut 1 060 de soldati in ultimele 24 de ore, ajungand la un total de 577 060.

Moscova a pierdut, de asemenea, un total de 16 141 de vehicule blindate de lupta, 8 381 de tancuri, 21 687 de vehicule si rezervoare de combustibil, 906 sisteme de lupta antiaeriana, 363 de avioane militare, 326 de elicoptere si 28 de nave de razboi in razboiul in curs, a precizat armata Kievului.

Ministerul rus al Apararii a precizat in ultima sa actualizare ca armata sa a distrus pana in prezent 631 de avioane ucrainene, 278 de elicoptere, 28.647 de vehicule aeriene fara pilot, 556 de sisteme de rachete antiaeriene, 16.714 tancuri si alte vehicule blindate de lupta, 1.392 de vehicule de lupta ale sistemelor de rachete cu lansare multipla, 12.535 de piese de artilerie de camp si mortiere, precum si 24.178 de unitati de vehicule militare speciale.

Institutul pentru Studiul Razboiului, un think tank independent cu sediul in SUA, a afirmat in analiza conflictului din Ucraina ca fortele ruse s-ar apropia de periferia orasului Chasiv Iar din regiunea ucraineana Donetk „dar este putin probabil sa ameninte asezarea cu incercuirea sau capturarea in urmatoarele luni”.

Capturarea acestuia ar oferi fortelor ruse „beneficii operationale limitate, dar nu nesemnificative, daca ar reusi sa le obtina”, a adaugat think tank-ul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: