Lupta anticoruptie in Ucraina: Autoritatile au retinut un angajat al Ministerului Justitiei sub suspiciunea de frauda

externe

nabu ucraina

Angajatii Biroului de Stat de Investigatii au retinut o angajata a Ministerului Justitiei din Ucraina si un complice al acesteia. Potrivit anchetei, cei doi au incercat sa preia terenuri ale unei mari intreprinderi agricole prin actiuni frauduloase, relateaza Glavcom.

„Pentru 120.000 de dolari, ea i-a promis reprezentantului intreprinderii ca va introduce in registrul bunurilor imobile informatii privind dreptul de utilizare a terenurilor agricole. De asemenea, functionarul a implicat un complice, cetatean al unui alt stat, care s-a autointitulat ‘functionar influent’ al aceluiasi minister si care ar fi trebuit sa actioneze ca un garant al indeplinirii promisiunilor”, se arata in raport.

Potrivit ofiterilor de politie, la 1 august 2024, complicii au primit prima transa de 30.000 de dolari si au indicat ca solicitantul are la dispozitie doua zile pentru a preda restul fondurilor in schimbul rezolvarii pozitive a problemei.

Dupa primirea fondurilor, ambii „dealeri” au fost retinuti. Acestia au fost acuzati de tentativa de a intra in posesia bunurilor altcuiva, cu conspiratia prealabila a unui grup de persoane, in conditii de lege martiala pe o scara deosebit de larga.

Pedeapsa prevazuta de articole este de pana la 12 ani de inchisoare. O petitie a fost inaintata instantei pentru a stabili o masura preventiva pentru acestia sub forma de detentie cu alternativa de a plati o cautiune in echivalentul a 60.000 de dolari fiecare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: