Angela Carini: „Vreau sa-mi cer scuze fata de Imane Khelif. Toata aceasta controversa ma intristeaza”

externe

Angela Carini

Pugilista italiana Angela Carini, care a abandonat meciul olimpic impotriva algerianei Imane Khelif in 46 de secunde, a anuntat ca „vrea sa isi ceara scuze” adversarei sale pentru modul in care a gestionat momentele de dupa lupta, relateaza BBC.

Khelif este una dintre cele doua sportive care au fost autorizate sa concureze in boxul feminin la Paris, in ciuda faptului ca a fost descalificata de la Campionatele Mondiale feminine de anul trecut pentru ca nu a indeplinit criteriile de eligibilitate.

Participarea sportivei in varsta de 25 de ani la Jocuri s-a dovedit controversata, determinand Comitetul International Olimpic (CIO) sa ii apere dreptul de a concura.

„Toata aceasta controversa ma intristeaza”, a declarat Carini pentru ziarul italian Gazzetta dello Sport. „Imi pare rau si pentru adversara mea. Daca CIO a spus ca ea poate lupta, respect aceasta decizie”.

Carini, de asemenea in varsta de 25 de ani, a spus ca renuntarea la lupta a fost un pas matur, dar si-a exprimat regretul ca nu a dat mana cu Khelif dupa aceea.

„Nu a fost ceva ce am intentionat sa fac”, a spus Carini. „De fapt, vreau sa-mi cer scuze fata de ea si fata de toti ceilalti. Eram furioasa pentru ca Olimpiada mea se dusese pe apa sambetei”.

Ea a adaugat ca, daca ar intalni-o din nou pe Khelif, ar „imbratisa-o”.

Dupa ce a primit un pumn in fata in 30 de secunde in timpul luptei de joi, Carini a mers in colt pentru ca antrenorul ei sa ii repare casca. Dupa ce a reluat pentru scurt timp, ea s-a intors in coltul ei inca o data si a oprit lupta.

Carini a declarat ulterior pentru BBC Sport: „Ar fi putut fi meciul vietii mele, dar a trebuit sa-mi pastrez si viata in acel moment”.

Asociatia Internationala de Box (IBA), condusa de Rusia, care a efectuat testele anul trecut, a declarat ca Khelif „nu a indeplinit criteriile de eligibilitate pentru participarea la competitia feminina, asa cum sunt stabilite si prevazute in regulamentele IBA”.

Khelif a concurat intotdeauna in divizia feminina si este recunoscuta de CIO ca atlet feminin.

„Pugilista algeriana s-a nascut femeie, a fost inregistrata ca femeie, si-a trait viata ca femeie, a boxat ca femeie, are un pasaport de femeie”, a declarat vineri purtatorul de cuvant al CIO, Mark Adams.

Citeste si: Imane Khelif este femeie, a avut intotdeauna organe sexuale feminine. Ea sufera insa de o afectiune rara. Campanie agresiva de fake news alimentata de propaganda Rusiei si de extrema-dreapta

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: