Statele Unite vor desfasura in urmatoarele zile mai multe avioane de razboi in Orientul Mijlociu, in eventualitatea unui atac iranian asupra Israelului

externe

avioane de razboi, SUA, Israel, atac, Iran

Mai multe avioane de razboi ale Fortelor Aeriene ale SUA si alte mijloace militare vor fi probabil desfasurate in Orientul Mijlociu in urmatoarele zile, a declarat un oficial american pentru Air & Space Forces Magazine.

Aeronavele ar putea ajuta la respingerea unui atac al Iranului asupra Israelului si ar consolida pozitia de forta a SUA in regiune dupa moartea prin explozie a liderului politic Hamas Ismail Haniyeh la Teheran.

Presedintele Joe Biden si prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au discutat despre „noi desfasurari militare defensive ale SUA” in timpul unei convorbiri telefonice care a avut loc la 1 august, a precizat Casa Alba intr-un rezumat al convorbirii.

Uciderea lui Haniyeh in inima capitalei iraniene a fost probabil executata de Israel, desi acesta nu a confirmat ca a fost responsabil. Biden si secretarul apararii Lloyd J. Austin III au declarat ca SUA vor apara Israelul de un atac din partea Iranului. Austin a vorbit cu omologul sau israelian Yoav Gallant in dimineata zilei de 2 august, a declarat Pentagonul.

Reamintim ca avioanele de vanatoare ale Fortelor Aeriene ale SUA au doborat peste 70 de drone lansate de Iran impotriva Israelului in noaptea de 13 aprilie si in primele ore ale diminetii de 14 aprilie, parte a unei aparari aliate de succes care a neutralizat un atac care a inclus aproximativ 300 de rachete si drone.

Printre avioanele USAF s-au numarat F-15E de la 494th Fighter Squadron de la RAF Lakenheath, Marea Britanie, si de la 335th Fighter Squadron de la Seymour-Johnson Air Force Base, N.C. Au participat, de asemenea, avioane americane F-16, precum si avioane de lupta ale coalitiei si nave ale Marinei SUA din regiune. Cu toate acestea, cea mai mare parte a apararii aeriene si antiracheta a fost asigurata de Israel, care a folosit rachete sol-aer si propriile sale aeronave.

In prezent, SUA are 12 nave de razboi in regiune, potrivit rapoartelor din Washington Post si Al-Monitor, inclusiv portavionul USS Theodore Roosevelt si grupul sau de lupta.

In aprilie, cand un atac iranian parea iminent, avioane F-15E suplimentare au fost trimise de urgenta in regiune cu doar o zi inainte de atacul din aprilie.  Acum, cand Iranul pregateste un raspuns la uciderea lui Haniyeh, Austin a declarat ca SUA este din nou pregatita sa ajute la apararea Israelului.

„Daca Israelul este atacat, cu siguranta vom ajuta”, a declarat Austin reporterilor la 31 iulie. „Ne-ati vazut facand asta in aprilie. Va puteti astepta sa ne vedeti facand asta din nou. Dar nu vrem sa vedem nimic din toate astea intamplandu-se. Vom lucra din greu pentru a ne asigura ca facem lucruri care sa contribuie la scaderea temperaturii si la abordarea problemelor prin mijloace diplomatice.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: