Ministerul Afacerilor Externe le recomanda „cu fermitate” romanilor sa paraseasca Libanul

news

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomanda ferm cetatenilor romani din Republica Libaneza sa paraseasca teritoriul acestui stat, in contextul evolutiilor recente ale situatiei de securitate din Orientul Mijlociu.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteste ca, in contextul evolutiilor recente ale situatiei de securitate din Orientul Mijlociu si riscului crescut de escaladare, este in vigoare un avertisment de calatorie pentru Republica Libaneza, nivel 8/9-EVITATI ORICE CALATORIE, pentru intreg teritoriul acestui stat, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896″,transmite, duminica, ministerul.

MAE le reaminteste cetatenilor romani existenta riscurilor de securitate pentru integritatea acestora, din cauza situatiei de securitate ce risca sa se deterioreze de o maniera impredictibila, care afecteaza inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale si a rutelor de deplasare.

De asemenea, MAE le recomanda “ferm” cetatenilor romani care se afla deja pe teritoriul Republicii Libaneze sa paraseasca teritoriul acestui stat prin cursele aeriene inca disponibile.

Totodata, MAE le recomanda cetatenilor romani care se afla in Republica Libaneza sa isi inregistreze prezenta la Ambasada Romaniei la Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227. Website: http://beirut.mae.ro/ E-mail: beirut@mae.ro

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Beirut: +961 5 924 849 apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta, precum si linia telefonica de urgenta a Ambasadei Romaniei la Beirut: +961 76 775 503.

Avertismente similare sunt valabile si pentru Israel si Siria si Libia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: