Eruptiile vulcanului Etna restrictioneaza din nou zborurile de pe aeroportul din Catania

externe

Aeroportul din Catania, un oras situat in Sicilia, a anuntat ca a redus numarul zborurilor de sosire duminica, din cauza unei scurgeri de lava si a fumului emis de Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, transmite AFP.

„Din cauza activitatii vulcanice din aceasta dimineata”, zborurile de sosire au fost reduse la sase pe ora, au anuntat reprezentantii aeroportului pe site-ul acestuia.

„Pasagerii sunt rugati sa verifice starea zborului lor contactand compania aeriana pentru care au optat, daca este necesar”, au precizat oficialii celui mai aglomerat aeroport din Sicilia, care se afla la baza vulcanului Etna.

De doua ori in luna iulie, Aeroportul din Catania si-a suspendat toate zborurile dupa mai multe eruptii care au proiectat cenusa vulcanica pe pistele sale de aterizare.

Institutul national de geofizica si vulcanologie din Italia a semnalat „o fantana de lava” care tasnea din vulcanul Etna duminica dimineata, insotita de „un nor vulcanic” care se disperseaza inaintand spre est si sud-est.

Cu o inaltime de 3.324 de metri, Etna este cel mai inalt vulcan activ din Europa. El a intrat cu regularitate in faze de eruptie in ultimii 500.000 de ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: