Fosta lidera democrata Nancy Pelosi sugereaza ca efigia lui Joe Biden ar trebui adaugata grupului statuar de pe Muntele Rushmore

externe

Nancy Pelosi, Joe Biden, Muntele Rushmore, presedinti

Fosta presedinta a Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a afirmat ca efigia presedintelui Biden ar trebui adaugata faimosului grup statuar de pe Muntele Rushmore dupa ce actualul lider de la Casa Alba a ales sa se retraga din cursa pentru 2024.

Jurnalista CBS Lesley Stahl a intrebat-o pe Pelosi despre rapoartele care sustin ca ea ar fi condus eforturile de a-l elimina pe Biden din cursa prezidentiala in urma dezbaterii dezastruoase impotriva fostului presedinte Trump.

Pelosi a negat ca ar fi condus vreun demers de inlaturare a lui Biden si, in schimb, a remarcat ca acesta a fost „in varful jocului” inainte de a lua decizia de a parasi cursa. Ea a sugerat ca alegerea a fost demna ca Biden sa se alature presedintilor de pe Muntele Rushmore.

„A fost intr-un loc bun pentru a lua orice decizie – in varful jocului politic”, a spus Pelosi, citata de Fox News. „Un presedinte al Statelor Unite atat de consecvent, un presedinte al Statelor Unite de tipul celor aflati pe Muntele Rushmore”.

Stahl a intrebat: „Chiar spuneti ca locul lui este acolo sus, pe Muntele Rushmore? Lincoln si Joe Biden?” „Ei bine, il aveti pe Teddy Roosevelt acolo sus, si este minunat”, a clarificat Pelosi. „Eu nu spun sa-l dati jos. Dar il puteti adauga pe Biden”.

De asemenea, Pelosi a subliniat din nou ca nu a facut parte din nicio presiune pentru a-l determina pe Biden sa paraseasca cursa.

In zilele care au precedat decizia lui Biden de a nu candida din nou, au aparut mai multe rapoarte care sugerau ca Pelosi a facut presiuni asupra lui pentru a se retrage din cauza ingrijorarii ca ar pierde in fata lui Trump.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: