Tenismele Andreeva si Shnaider au castigat argintul la proba de dublu feminin, devenind primele sportive din Rusia medaliate la Olimpiada de la Paris

externe

tenismene, rusoaice, medalie de argint, Olimpiada, Paris

Mirra Andreeva si Diana Shnaider au cucerit medalia de argint la tenis dublu feminin, devenind primele sportive ruse care obtin o medalie la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, transmite agentia TASS.

Concurand ca atleti individuali neutri, cunoscuti sub acronimul francez AIN, Andreeva si Shnaider au pierdut finala in fata jucatoarelor de tenis italiene Sara Errani si Jasmine Paolini.

Comitetul International Olimpic (CIO) a interzis sportivilor din Rusia si Belarus sa participe la sporturile de echipa din cadrul Jocurilor de la Paris din cauza invaziei la scara larga a Ucrainei de catre Moscova in 2022.

Cu toate acestea, CIO a permis revenirea lor treptata sub o sigla neutra, cu conditia ca sportivii in cauza sa indeplineasca conditii stricte. La Paris concureaza doar 15 rusi si 17 bielorusi.

„Nu conteaza pentru mine”, a spus Andreeva cand a fost intrebata despre faptul ca a concurat ca neutra. „Eu doar merg pe teren sa joc si sa lupt. Asta am facut impreuna in aceasta saptamana”.

Shnaider a refuzat complet sa discute despre interzicerea steagului si imnului Rusiei.

„Suntem aici pentru a lupta ca o pereche si suntem foarte mandri de asta”, a declarat ea la o conferinta de presa. „Nu voi raspunde la nicio intrebare despre politica. Sunt aici pentru a vorbi despre tenis”.

Pentru a fi invitati la Paris, „sportivii individuali neutri” care au obtinut rezultate suficient de bune pentru a se califica au trebuit sa treaca un dublu control. Federatiile sportive internationale si CIO au verificat daca concurentii nu au sprijinit in mod activ razboiul din Ucraina si nu au avut legaturi cu armatele tarilor lor.

De asemenea, sportivilor calificati nu li s-a permis sa participe la ceremonia de deschidere sau sa concureze sub steagurile lor nationale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: