Lovitura grea pentru Donald Trump: Curtea Suprema a SUA a respins cererea de amanare a pronuntarii sentintei in cazul platilor pentru actrita porno Stormy Daniels

externe

Donald Trump, condamnare, septemnbrie, Curtea Suprema de Justitie

Eforturile procurorului general din Missouri, Andrew Bailey, de a amana pronuntarea sentintei in cazul fostului presedinte Donald Trump privind banii de santaj din New York au fost respinse luni de Curtea Suprema a Statelor Unite.

Decizia vine cu o zi inainte ca Bailey sa se confrunte in alegerile primare din 6 august cu Will Scharf, un membru al echipei juridice a lui Trump, scrie Bloomberg.

Intr-un ordin de o pagina, instanta a refuzat sa intervina in acest caz, ceea ce inseamna ca ordinul de interdictie impotriva lui Trump va ramane in vigoare, iar sentinta privind cele 34 de condamnari pentru infractiuni grave ale acestuia se va da, conform programarii, luna viitoare.

Bailey a sustinut ca urmarirea penala din New York a fost motivata politic si a indemnat Curtea Suprema a Statelor Unite sa intervina, deoarece aceasta are competenta in cazurile in care un stat da in judecata un altul. El a solicitat amanarea pronuntarii sentintei pana dupa alegeri si ridicarea ordinului de interdictie impus lui Trump, care il impiedica sa vorbeasca impotriva procurorilor, a personalului instantei si a familiilor acestora.

Curtea a respins argumentul lui Bailey fara comentarii.

„Este dezamagitor faptul ca judecatorii de la Curtea Suprema au refuzat sa isi exercite responsabilitatea constitutionala de a rezolva disputele dintre state”, a postat Bailey pe retelele sociale, adaugand ca biroul sau va continua sa conteste „urmaririle penale ilicite impotriva presedintelui Trump”.

Trump urmeaza sa fie condamnat cu doar cateva saptamani inainte de alegerile din noiembrie, dupa ce a fost gasit vinovat de toate cele 34 de capete de acuzare pentru falsificarea inregistrarilor comerciale legate de platile de bani secrete catre vedeta de filme pentru adulti Stormy Daniels.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: