Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, acuza Israelul ca l-ar fi ucis pe liderul Hamas pentru a prelungi conflictul din Gaza

externe

Mahmoud Abbas, ucidere, lider, Hamas, prelungire, conflict, Gaza, Israel

Uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza, a declarat presedintele palestinian Mahmoud Abbas intr-un interviu difuzat marti de agentia de presa rusa RIA Novosti, adaugand ca va discuta despre aceasta situatie de criza cu presedintele Vladimir Putin in cursul vizitei la Moscova, relateaza Reuters.

Potrivit agentiei de presa ruse, care citeaza o sursa diplomatica, Abbas va efectua o vizita la Moscova in perioada 12-14 august pentru convorbiri cu presedintele rus Vladimir Putin.

Haniyeh, liderul politic al gruparii islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat in capitala iraniana Teheran saptamana trecuta intr-un atac care a atras amenintari cu razbunarea asupra Israelului si a alimentat ingrijorarea ca conflictul din Gaza s-ar putea transforma intr-un razboi mai extins in Orientul Mijlociu.

Potrivit liderului palestinian, asasinarea lui Haniyeh este „un act las si o evolutie periculoasa in politica israeliana”.

„Nu exista nicio indoiala ca obiectivul asasinarii lui Haniyeh este de a prelungi razboiul si de a extinde sfera sa”, a declarat Abbas. „Va avea un impact negativ asupra negocierilor aflate in desfasurare pentru incetarea agresiunii si retragerea trupelor israeliene din Gaza”, a apreciat Abbas, care a precizat ca intentioneaza sa discute despre procesul de pace din regiune cu presedintele Putin.

„Schimbam constant opinii cu presedintele Rusiei, ne consultam in toate cele mai importante probleme pentru a avansa procesul de pace, precum si pentru a consolida relatiile bilaterale si regionale”, a mentionat liderul palestinian.”Vom face acest lucru in timpul vizitei noastre in Rusia”, a adaugat el.

Abbas urmeaza sa viziteze, de asemenea, Turcia, Ankara anuntand saptamana trecuta ca liderul palestinian va avea convorbiri cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan in perioada 14-15 august.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: