Zeci de blindate ucrainene au trecut granita in Rusia, alaturi de peste 300 de soldati. Surpriza majora pentru Moscova, a fost nevoita sa trimita avioanele – VIDEO

externe

Atac Kursk

Armata rusa a anuntat marti trimiterea de intariri in regiunea Kursk la granita cu Ucraina, unde circa 300 de soldati ucraineni sprijiniti de tancuri si blindate au lansat mai devreme un atac asupra unitatile garzii de frontiera ruse, relateaza agentiile Reuters si EFE, citate de Agerpres.

Guvernatorul regional din Kursk a sustinut ca incursiunea ucraineana a fost respinsa, adaugand totusi ca situatia este in continuare „dificila” si a anuntat ca trei civili au murit si alti 13 sunt raniti in urma loviturilor de artilerie si cu drone ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apararii, care da de inteles ca lupte sunt in continuare in desfasurare in respectiva zona, marti dimineata in jurul orei locale 08:00 circa 300 de soldati ucraineni, sprijiniti de 11 tancuri si de aproximativ 20 de vehicule blindate au atacat pozitiile unitatilor garzii de frontiera ruse.

Potrivit aceluiasi comunicat, „trupele ruse amplasate la granita, impreuna cu unitati ale Serviciului Federal de Securitate (FSB), resping atacurile si executa foc asupra inamicului in zona frontierei de stat si asupra rezervelor (armatei ucrainene) in regiunea Sumi” din Ucraina.

Ministerul rus al Apararii mai mentioneaza ca a introdus in lupta si aviatia contra blindatelor ucrainene si ca de asemenea a deplasat rezerve in zona de ostilitati de la granita.

Incursiuni similare in regiunile ruse frontaliere cu Ucraina au fost revendicate in ultimele luni de grupuri de combatanti rusi pro-ucraineni, cum ar fi de pilda cele auto-intitulate „Legiunea libertatii Rusiei” sau „Corpul voluntarilor rusi”.

Tot marti, un responsabil al ocupatiei ruse din provincia ucraineana sudica Herson, Vladimir Saldo, a semnalat o incursiune ucraineana pe istmul Tendra de la Marea Neagra. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au incercat sa debarce pe acea fasie ingusta de pamant folosind 12 vedete rapide, dar el sustine ca au fost respinse.

Responsabilii ucraineni nu au comentat aceste incursiuni, in timp ce Rusia a revendicat in aceeasi zi ocuparea inca unui sat in estul Ucrainei, unde trupele ruse inainteaza treptat catre doua orase importante din punct de vedere strategic pentru logistica armatei ucrainene

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: