Un grup de evrei ultraortodocsi care se opun serviciului militar au patruns cu forta intr-o unitate militara de langa Tel Aviv – VIDEO

externe

evrei ultraortodocsi, patrundere, in forta, unitate militara, Tel Aviv

Un grup de evrei ultraortodocsi care se opun serviciului militar obligatoriu in Israel au patruns marti intr-o baza militara de langa Tel Aviv.

„Zeci de demonstranti au incercat sa patrunda in baza Tel Hashomer in timpul demonstratiilor care au avut loc in afara” bazei, unde se afla sediul unitatii de recrutare a armatei israeliene, a anuntat aceasta din urma intr-un comunicat de presa citat de The Times of Israel.

Unii manifestanti, membri ai unor grupuri radicale din cadrul iudaismului ultraortodox, au reusit sa se infiltreze in baza inainte de a fi scosi de acolo de politie, se mai arata in comunicatul armatei, care a condamnat „comportamentul violent” al protestatarilor si a insistat ca ei sa fie „deferiti justitiei”.

Conform unei reguli stabilite de David Ben-Gurion, fondatorul Statului Israel, ultraortodocsii erau scutiti de serviciul militar obligatoriu in Israel daca se dedicau studiului textelor sacre ale iudaismului. Insa Curtea Suprema a dispus in luna iunie terminarea acestei practici si recrutarea in armata a studentilor din scolile talmudice.

Prin urmare, armata a inceput sa le trimita ultraortodocsilor ordine de incorporare, astfel ca s-au inmultit protestele prin care acestia isi manifesta opozitia fata de includerea lor in orice forma de serviciu militar.

Ultraortodocsii reprezinta aproximativ 14% din populatia Israelului, respectiv aproape 1,3 milioane de persoane. Circa 66.000 de barbati ultraortodocsi care au varsta de incorporare in armata beneficiaza in continuare de scutire pentru serviciul militar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: