Banda de hoti romani, arestata in Italia dupa ce a furat biciclete in valoare de sute de mii de euro

externe

banda de hoti, romani, arestata, italia, biciclete

Dupa o investigatie minutioasa si amanuntita, politistii italieni au reusit sa aresteze o banda de hoti de biciclete de lux care actiona intre Bibione si Lignano Sabbiadoro . Membrii acestei bande de cetateni romani au calatorit din Romania pana la Bibione, unde, in mai multe randuri, au furat biciclete de valoare si apoi s-au intors in tara lor cu prada. Valoarea totala a bunurilor furate este estimata la aproximativ doua sute de mii de euro , iar o mare parte din aceasta a fost recuperata si returnata proprietarilor de drept.

Banda era formata din patru indivizi bine organizati. Operatiunile lor erau extrem de meticuloase. In timpul celei de-a doua calatorii, Unitatea de Politie Judiciara a Politiei Locale din San Michele al Tagliamento – Bibione a reusit sa identifice grupul datorita unei investigatii aprofundate, care a inclus utilizarea sistemelor de supraveghere video municipale si private. Hotii erau foarte precauti si ieseau doar pentru a efectua inspectii si a fura biciclete. Actiunile lor erau bine planificate: in timpul zilei, ei se deplasau spre Lignano Pineda si Riviera , unde furau biciclete de la turistii de pe malul marii. Noaptea, in schimb, tintele lor erau Bibione , in special hoteluri si resedinte.

La a treia calatorie, Politia Locala pregatise deja o operatiune de supraveghere. De indata ce membrii bandei au trecut granita in Italia, au fost imediat monitorizati. Patru zile de urmarire si observare au confirmat ca banda opera cu mare atentie intre cele doua statiuni balneare. In momentul in care banda se pregatea sa transporte incarcatura de biciclete furate in Romania, Politia Locala, in coordonare cu Procuratura din Pordenone, a facut o descindere la vila pe care suspectii o inchiriasera langa Bibione. Operatiunea a avut succes: cei patru membri ai bandei au fost arestati fara sa opuna rezistenta si transferati la inchisorile din Pordenone si Triese.

In timpul raidului asupra vilei, politia a gasit zeci de biciclete de marci prestigioase, furate intre Lignano Sabbiadoro si Bibione . Vehiculele gasite aveau o valoare cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de euro fiecare. Cu toate acestea, unele biciclete nu au fost inca identificate, scrie cotidianul local Veneto Today.

„Am primit numeroase plangeri din partea turistilor, disperati de gravele prejudicii economice suferite”, comenteaza comandantul Politiei Locale, comisarul Matteo Cusan. „Unitatea noastra de politie judiciara a reactionat prompt la aceasta serie de furturi, demarand o ancheta complexa care ne-a permis sa reconstituim in detaliu fiecare miscare si actiune a bandei, precum si modul de operare. Acest angajament a condus la capturarea hotilor si la returnarea bunurilor proprietarilor de drept.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: