Candidatii spun lucruri traznite: „Joe Biden planuieste sa preia nominalizarea democrata, in dauna Kamalei Harris”, sustine Donald Trump

externe

Donald Trump, Joe Biden, revine, nominalizare, minciuna

Donald Trump a afirmat ca Joe Biden va incerca sa preia inapoi nominalizarea democrata de la Kamala Harris la conventia partidului din aceasta luna. Fostul presedinte a postat pe internet un discurs in care a sugerat in mod nefondat ca Biden este suparat ca a fost presat sa renunte la alegeri si ca doreste sa isi reia pretentiile la Casa Alba.

„[Biden] simte ca a facut o greseala tragica din punct de vedere istoric predand presedintia SUA, printr-o lovitura de stat, oamenilor din lume pe care ii uraste cel mai mult, si o vrea inapoi, acum!!!”, a adaugat Trump in postarea citata de The Telegraph.

Trump a mai afirmat ca presedintia lui Biden i-a fost „furata neconstitutional” de catre Harris, Barack Obama si alti cativa democrati importanti, care sunt „oamenii din lume pe care ii uraste cel mai mult”.

Joe Biden a renuntat la cursa pentru alegerile prezidentiale din 2024 in urma cu mai bine de doua saptamani, dupa ce campania sa s-a impotmolit in intrebari privind varsta si aptitudinea sa pentru functie.

Surse democrate sustin ca afirmatiile lui Trump potrivit carora presedintele Biden ar planui sau ar fi capabil sa organizeze o revenire nu au niciun temei.

Atunci cand a demisionat, spunand ca este in „interesul” Partidului Democrat si al tarii sa o faca, el a sustinut-o pe Kamala Harris, vicepresedintele sau, drept candidat la presedintie.

Politico a relatat ca echipa sa este, de asemenea, in discutii cu consilierii lui Harris pentru ca Biden sa desfasoare o campanie on favoarea acesteia in statele pe care le-a castigat in 2020, cum ar fi Pennsylvania, Wisconsin si Michigan.

Marti, Harris a primit voturile a 99 % dintre delegatii participanti la un apel nominal virtual, ceea ce i-a asigurat statutul de candidata democrata care il va infrunta pe Trump in noiembrie.

De cand a fost trecuta in fruntea listei prezidentiale, sondajele au inceput sa prezinte o imagine diferita a castigatorului din noiembrie. Ea l-a depasit pe Trump in absolut toate sondajele in care Biden ramasese in urma.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: