Procurorii americani acuza ca miliardarul Puiu Popoviciu l-ar fi platit pe Hunter Biden pentru a influenta politica SUA

politica

Hunter Biden, Puiu Popoviciu, procurori, politica SUA, influentare

Procurorii din dosarul fiscal penal din SUA impotriva lui Hunter Biden l-au acuzat pe acesta ca a acceptat plati de la un om de afaceri roman care a incercat sa „influenteze agentii guvernamentale americane” in legatura cu o ancheta penala in Romania.

Departamentul de Justitie al SUA a facut aceasta afirmatie intr-un dosar depus miercuri la tribunalul federal din Los Angeles, unde fiul presedintelui american Joe Biden va fi judecat pe 9 septembrie pentru evaziune fiscala. Acesta a pledat nevinovat.

Potrivit postului de televiziune ABC, reclamatia are legatura cu serviciile prestate de Hunter Biden pentru Gabriel Popoviciu, un roman bogat identificat ca „G.P.” in documentatie si despre care procurorii spun ca l-a angajat pe Hunter Biden pentru activitati juridice la sfarsitul anului 2015, cand Joe Biden era vicepresedinte al Statelor Unite.

Reuters nu a putut verifica independent ca „G.P.” este Popoviciu. Avocatii lui Hunter Biden nu au raspuns imediat la solicitarile de comentarii. Procurorii nu au raspuns imediat la solicitari similare. Casa Alba a refuzat sa comenteze. Popoviciu nu a putut fi contactat dupa orele de lucru, scrie agentia britanica de presa.

In document, procurorii au indicat ca intentioneaza sa prezinte dovezi care sa arate ca Hunter Biden si un partener de afaceri „au primit o remunerare de la un mandant strain care a incercat sa influenteze politica si opinia publica americana si sa determine Statele Unite sa investigheze ancheta asupra G.P. din Romania”.

Hunter Biden si partenerul de afaceri „erau ingrijorati ca activitatea de lobby ar putea provoca ramificatii politice pentru tatal inculpatului”, iar Hunter Biden a dorit sa ascunda „adevarata natura” a activitatii sale pentru G.P., au adaugat procurorii.

G.P. s-a confruntat cu acuzatii de luare de mita in Romania, se arata in dosar.

In decembrie anul trecut, un mare juriu federal l-a acuzat pe Hunter Biden ca nu a platit impozite in valoare de 1,4 milioane de dolari intre 2016 si 2019, in timp ce a cheltuit milioane de dolari pe medicamente si diverse articole de lux.

Fiul presedintelui american a fost, de asemenea, acuzat de sustragere de la plata impozitelor pentru anul fiscal 2018, cand a depus declaratii false. El se confrunta cu trei acuzatii de infractiuni grave si cu alte acuzatii de infractiuni minore.

Separat, Hunter Biden a fost condamnat in iunie de un juriu din Wilmington, Delaware, pentru ca a mintit cu privire la consumul ilegal de droguri atunci cand a cumparat un pistol in 2018. El inca nu a fost condamnat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: