Maior prins de DNA ca a luat mita. El este comandant in cadrul Bazei 48 Comunicatii si Tehnologia Informatiei – U.M. 01668 Bucuresti

news

DNA a anuntat joi ca l-a pus sub control judiciar pe un maior de la o unitate militara din Capitala pentru ca a luat mita 2.300 de euro de la o persoana pentru a o angaja in cadrul unitatii.

„Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 08 august 2024, fata de inculpatul PINTEA MARIUS-ILIE, la data faptei avand gradul de maior si ocupand functia de Sef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicatii si Tehnologia Informatiei – U.M. 01668 Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor militari se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii august 2023, inculpatul Pintea Marius-Ilie, in calitate de Sef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicatii si Tehnologia Informatiei, ar fi primit in numerar suma de 2.300 de euro de la o persoana (suspect in cauza), pentru ca acesta sa-i faciliteze angajarea in cadrul unitatii militare respective pe un post de personal civil contractual.

Pana in prezent persoana respectiva nu a fost angajata pe niciun post in cadrul unitatii militare unde isi desfasoara activitatea inculpatul Pintea Marius-Ilie.

Inculpatului Pintea Marius-Ilie i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

– sa nu paraseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar care a dispus masura,
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Pintea Marius-Ilie i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, a transmis DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: