Unul dintre suspectii arestati la Viena a marturisit ca voia sa se sinucida si sa ucida „cat mai multi oameni cu putinta” cu un dispozitiv exploziv artizanal la concertul lui Taylor Swift

externe

concert, Taylor Swift, atentat, marturisire, suspect, dispozitiv exploziv

Principalul suspect in atentatele planificate pentru concertele Taylor Swift din Viena a marturisit ca planuia sa se sinucida si sa ucida mai multe persoane folosind cutite si dispozitive explozive, potrivit oficialilor austrieci, relateaza NBC News.

Omar Haijawi-Pirchner, seful Directiei pentru Securitate de Stat si Informatii din Austria, a declarat ca austriacul in varsta de 19 ani, originar din Macedonia de Nord, a descarcat de pe internet manuale de fabricare a bombelor. La domiciliul sau, politia a gasit explozibili artizanali si detonatoare.

Al doilea suspect, un austriac in varsta de 17 ani cu radacini turcesti si croate, a fost gasit avand materiale ale gruparilor teroriste „Statul Islamic” si „Al-Qaeda”, precum si capturi de ecran ale unor laboratoare casnice pentru fabricarea de explozibili.

Suspectul lucra pentru o companie care urma sa furnizeze servicii la concertul Taylor Swift. Al treilea suspect, un austriac de 15 ani cu radacini turcesti, este interogat in prezent de autoritati.

Concertele lui Taylor Swift de la Viena au fost anulate in urma informatiilor privind atacurile teroriste planificate. Politia a retinut doi barbati, dintre care unul ar fi jurat credinta „Statului Islamic”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: