Premiera in Marea Britanie: doi barbati au fost trimisi la inchisoare pentru postari pe retelele sociale care au starnit violenta extremei drepte

externe

britanici, postari extremiste, violente, inchisoare

Doi barbati au fost trimisi la inchisoare pentru incitare la ura si violenta online dupa atacul din Southport, in primele cazuri de acest gen legate de recentele revolte observate in intreaga Marea Britanie.

Jordan Parlour, in varsta de 28 de ani, a fost condamnat la 20 de luni de inchisoare dupa ce a pledat vinovat de incitare la ura rasiala prin postari pe Facebook in care sustinea un atac asupra unui hotel din Leeds, ca parte a tulburarilor publice violente care au cuprins Anglia saptamana trecuta, scrie The Guardian.

In Northampton, Tyler Kay, in varsta de 26 de ani, a fost condamnat la trei ani si doua luni de inchisoare pentru postari pe X care faceau apel la deportari in masa si la incendierea hotelurilor care gazduiesc solicitanti de azil.

Acestia sunt primii inculpati pentru postarea de mesaje penale online legate de recentele violente ale extremei drepte.Mesajul lui Parlour spunea: „Fiecare om si cainele sau ar trebui sa distruga hotelul Britannia”. Mai mult de 200 de refugiati si solicitanti de azil locuiesc la hotel.

Postarea initiala a primit sase aprecieri, dar a putut fi transmisa mai departe datorita setarilor de confidentialitate ale lui Parlour. Pronuntand sentinta vineri, judecatorul Guy Kearl KC a acceptat ca Parlour nu a luat parte la violente, dar a declarat: „Nu poate exista nicio indoiala ca i-ati incitat pe altii sa faca acest lucru. Ati continuat sa spuneti ca nu doriti ca banii dumneavoastra sa ajunga la imigrantii care „ne violeaza copiii si primesc prioritate””, a spus Kearl. „Ati incurajat alte persoane sa atace un hotel despre care stiati ca era ocupat de refugiati si solicitanti de azil.”

Kay si-a folsit propriul nume si propria imagine de profil pe contul sau, sfatuindu-i pe altii sa „ramana anonimi” si spunand ca „a urmarit destule programe CSI” si ca „categoric nu va fi arestat”. El a etichetat, de asemenea, forta de politie din Northamptonshire intr-una dintre postarile sale.In alta parte, o femeie care a impins un cos de gunoi in flacari intr-o linie de politie inainte de a cadea la pamant si a fi arestata a fost condamnata la 20 de luni de inchisoare. Stacey Vint, in varsta de 34 de ani, a fost condamnata pentru participarea sa la revoltele din centrul orasului Middlesbrough de duminica.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: