Dovada ca doctorita Mirela Paius era constienta de pedeapsa pe care o risca: „Nu e cu 25 de ani cum, cum mi-nchipuiam, cel mai rau e cu sapte si cel mai putin rau este doi cu dezlegare”

news

doctorita, Mirela Paius, stenograme, inchisoare, omor calificat

Stenogramele convorbirilor telefonice avute de una dintre doctoritele inculpate in dosarul deceselor de la Spitalul Sfantul Pantelimon releva ca aceasta era perfect constienta de pedeapsa pe care o risca, daca faptele pentru care este acuzata vor fi dovedite in instanta.

Din referatul procurorilor reiese ca doctorita Mirela Paius a fost surprinsa discutand la telefon cu sotul sau, caruia ii spune ca spera ca  instanta sa ii dea o sentinta mai blanda.

Sotul : Da’… cat, cat crezi ca o sa coste?
PAIUS MIRELA: Poftim?
Sotul: Cat crezi ca costa?
PAIUS MIRELA: Cat cred?
Sotul: Da.
PAIUS MIRELA: Nu stiu, nu pot sa fac nicio estimare, cat o fi om vedea, oricum, oricum nu e cu 25 cum, cum mi-nchipuiam, cel mai rau e cu sapte.
Sotul: Am inteles!
PAIUS MIRELA: Si cel mai putin rau este doi cu dezlegare (n.n. referindu-se la pedeapsa inchisorii de doi ani cu suspendare).
[…]
PAIUS MIRELA: Pentru ca spune ca a mai vazut si d-astia care sunt rai intentionati, daca e cineva in toata asta, este rau intentionat, a zis ca sigur n-a vazut niciodata sa se faca pe 25, stii? Niciodata, cica i se pare absurda ideea si nu foarte grav i s-ar parea sa fie sase, da’ e ceva plauzibil i se pare.
[…]
PAIUS MIRELA: cam …[neinteligibil]… i se pare care oricum spune ca este foarte rau si asa… sa fie. Dar cam asta… cam asta vede, stii? Cumva.
Sotul: Da, iti dai seama.
PAIUS MIRELA: Ma rog, avem niste teme de facut, ne-a dat niste chestii de… facut, de investigat si…
Sotul: Da pune si omul raul in fata, e normal pentru ca daca …[neinteligibil]…
PAIUS MIRELA: Da, da’ a zis ca nu, 25 nici intr-un caz, nu. Macar m-am linistit.
[…]
PAIUS MIRELA: A zis ca asta, na, ar fi cel mai rau. Cu, cu doiu cu….
Sotul: Asta, cu ce?
PAIUS MIRELA: Doiu cu, cu susp… cu suspensie (n.n. referindu-se la pedeapsa inchisorii de doi ani cu suspendare).
Sotul: Ba da’ de ce, da’ de ce doi, pentru ce? Pentru nimic. Adica nu inteleg. Am inteles, pui raul in fata, pui raul in fata am inteles.
PAIUS MIRELA: Ihi.
Sotul: Dar totusi nu poti sa intri pentru nimic, nu-i normal.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: