Federatia de Gimnastica a SUA: „Suntem devastati de hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv”

sport

Federatia de Gimnastica a Statelor Unite ale Americii, alaturi de Comitetul Olimpic si Paralimpic american, au reactionat dupa decizia TAS de a-i acorda medalia de bronz gimnastei romance Ana Barbosu. Federatia din SUA se declara devastata dupa verdictul arbitrilor si sustine ca contestatia depusa dupa proba la sol a fost facuta cu buna credinta, potrivit UPI.

„Suntem devastati de hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv in ceea ce priveste exercitiile la sol. Cererea de reevaluare a valorii de dificultate a exercitiului la sol a lui Jordan Chiles a fost depusa cu buna credinta si, dupa parerea noastra, in conformitate cu regulile FIG pentru a asigura o evaluare corecta”, a anuntat Federatia de Gimnastica din SUA.

Federatia a condamnat atacurile la care a fost supusa sportiva americanca Jordan Chiles dupa ce a primit medalia de bronz la proba de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Pe parcusul procesului de apel, Jordan a fost supusa unor atacuri constante, complet nefondate si extrem de dureroase pe retelele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui sa fie supus unui astfel de tratament. Condamnam aceste atacuri si pe cei care le sustin, le incurajeaza sau le initiaza. O apreciem pe Jordan pentru modul in care s-a comportat cu integritate atat pe terenul de competitie, cat si in afara acestuia, si continuam sa o sprijinim si sa o sustinem”, a adaugat Federatia de Gimnastica din Statele Unite ale Americii.

Cu o reactie dupa decizia TAS a venit si gimnasta Jordan Chiles. Americanca a postat un mesaj pe retelele de socializare in care a anuntat ca va renunta temporar la platformele de socializare pentru binele sanatatii sale mintale. „Imi iau acest timp si ma indepartez de retelele sociale pentru sanatate mea mintala. Multumesc”, este mesajul pe care l-a postat Jordan Chiles pe Instagram la putin timp dupa decizia TAS.

La randul ei, Federatia Romana de Gimnastica a anuntat ca Ana Maria Barbosu a obtinut medalia de bronz la proba de gimnastica de la Jocurile Olimpice de la Paris, in timp ce Sabrina Voinea a incheiat competitia pe locul 4.

Astfel, Jordan Chiles, cea care a primit medalia de bronz la proba de gimnastica, dupa ce a facut contestatie, va ramane fara medalie la Jocurile Olimpice, fiind pe locul al 5-lea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: