Joe Biden l-a numit pe Donald Trump un „pericol real pentru securitatea americana” in primul interviu acordat dupa retragerea din cursa prezidentiala

actualitate

Joe Biden, interviu, retragere, Kamala Harris, sprijin, Donald Trump, pericol, democratia americana

Intr-un interviu acordat postului de televiziune CBS News, presedintele Biden si-a exprimat ingrijorarea pentru democratia americana in cazul in care Donald Trump va castiga alegerile din 2024.

In cadrul interviului, care a fost difuzat duminica, presedintele a reflectat asupra realizarilor sale, a provocarilor cu care s-a confruntat in functie si a increderii ca vicepresedintele sau, Kamala Harris, va purta mai departe torta actualei administratii.

In acelasi timp, el a subliniat miza mare a alegerilor din 2024, exprimand ca nu este “deloc increzator” intr-un transfer pasnic al puterii daca fostul presedinte Donald Trump pierde alegerile in fata lui Harris in noiembrie.

„El chiar vorbeste serios cand afirma ca, daca pierde alegerile, se va declansa o baie de sange”, a spus Biden despre Trump, adaugand ca un eventual triumf al acestuia ar reprezenta un “pericol real pentru securitatea americana”.

Ca presedinte, Biden a evitat in general sa tina conferinte de presa si sa participe la interviuri. Cu toate acestea, dupa prima dezbatere prezidentiala cu Trump din iunie, Biden a acordat doua interviuri lui George Stephanopoulos de la ABC si lui Lester Holt de la NBC, in timpul carora s-a confruntat cu intrebari dificile cu privire la soliditatea candidaturii sale. In cele din urma, el si-a anuntat decizia de a se retrage din cursa pe 21 iulie.

In ultimul sau interviu acordat CBS, Biden a reflectat in continuare asupra deciziei sale de a se retrage, discutand in acelasi timp despre rolul sau in cele cinci luni ramase in functie, atat ca presedinte in exercitiu, cat si ca sustinator al succesorului sau ales, Harris.

Biden a declarat ca decizia sa de a se retrage din cursa prezidentiala din 2024 s-a datorat, in parte, presiunii cu care s-a confruntat din partea colegilor democrati.

“Sondajele pe care le aveam aratau ca era o cursa stransa, cu final imprevizibil”, a spus el. „In al doilea rand, cand am candidat prima data, m-am gandit la mine ca fiind un presedinte de tranzitie”, a continuat el.

In timp ce vorbea despre varsta sa si despre prestatia sa dezastruoasa la dezbaterea din 27 iunie, Biden a insistat ca nu a existat niciodata o ingrijorare serioasa cu privire la sanatatea sa.

„Tot ce pot spune este sa priviti”, a spus el despre cei care i-au criticat sanatatea. „Uite, am avut o zi foarte, foarte proasta in acea dezbatere pentru ca am fost bolnav. Dar nu am nicio problema grava.”

Biden a spus ca vorbeste cu Harris “frecvent” si l-a numit pe noul ei partener, guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, un „tip grozav”.

„Asa cum spunem noi, daca am fi crescut in acelasi cartier, am fi fost prieteni”, a spus Biden despre Walz. „El este un tip sincer si autentic. Este inteligent. Il cunosc de cateva decenii. Cred ca face cu Harris o echipa extraordinara”.

Biden a declarat ca intentioneaza sa faca campanie pentru Harris, mentionand ca el si guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, organizeaza un turneu de campanie in Pennsylvania.

„Voi face campanie si in alte state”, a spus el. „Voi face tot ceea ce Kamala crede ca pot face pentru a o ajuta cat mai mult.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: