Pentru a asigura populatia ca ordinea a fost restabilita in Kursk, Ministerul Apararii de la Kremlin difuzeaza imagini vechi din regiune

externe

videoclipuri, vechi, armata rusa, ucraina, Kursk

Ministerul rus al Apararii a publicat inregistrari video care pretind ca arata lovituri reusite impotriva fortelor ucrainene din regiunea Kursk, dar inregistrarile video au fost filmate in alte locuri si in alte momente, scrie cotidianul Ukrainska Pravda.

Armata ucraineana a lansat o incursiune surpriza peste granita la 6 august, aducand fortele ucrainene regulate in Rusia pentru prima data. Ucraina a continuat sa avanseze, declansand o stare de urgenta si o „operatiune antiterorista” in Rusia.

Ministerul rus al Apararii si presa controlata de stat au difuzat inregistrari video care, potrivit acestora, arata cum fortele ruse inving trupele ucrainene din regiune. O inregistrare video publicata la 9 august pretindea ca arata trupe rusesti efectuand lovituri impotriva armatei ucrainene in regiunea limitrofa Sumii, ca raspuns la incursiunea din Kursk.

Videoclipul a fost, de fapt, filmat cu cateva saptamani inainte de ofensiva, agentia de stat TASS difuzandu-l deja pe 14 iulie.

O alta inregistrare video publicata pe 10 august de RIA Novosti arata elicoptere rusesti lovind personal si vehicule blindate ucrainene in regiunea Kursk cu rachete aeropurtate S-13.

Problema cu aceasta afirmatie este ca videoclipul a fost filmat in regiunile Donetk si Luhansk, potrivit unor surse rusesti. Capturile de ecran ale videoclipurilor Ministerului Apararii arata instalatii din Ceasiv Yar si Kreminna, localitati aflate in Ucraina.

La o zi dupa ce Ucraina si-a lansat ofensiva, Valeri Gherasimov, comandantul armatelor ruse din Ucraina, a declarat ca incercarile Kievului de a patrunde adanc in oblastul Kursk au fost „oprite” si ca „operatiunea se va incheia cu infrangerea inamicului si revenirea la frontiera de stat”.

Desi Ministerul rus al Apararii a incercat sa minimalizeze eficienta incursiunii ucrainene, acesta a recunoscut, de asemenea, la 11 august, ca fortele ucrainene au ajuns in satele Tolpino si Obshchy Kolodez, care se afla la aproximativ 25 si 30 de kilometri de frontiera ruso-ucraineana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: