Washingtonul anunta ca Iranul ar putea ataca Israelul in aceasta saptamana: „Sunt asteptate atacuri substantiale”

externe

Iran, atac, Israel, consecinte cataclismice

SUA apreciaza ca Iranul ar putea lansa „in aceasta saptamana o serie de atacuri substantiale” impotriva Israelului, a declarat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe pentru securitate nationala, John Kirby, citat de AFP.

Presedintele american Joe Biden a abordat luni aceasta tema in cursul unor convorbiri cu omologii sai francez, german, italian si britanic, a spus Kirby.

In aceeasi intalnire cu presa, Kirby a afirmat ca SUA s-au pregatit pentru ceea ce ar putea fi atacuri semnificative ale Iranului sau ale aliatilor sai in Orientul Mijlociu chiar din aceasta saptamana, potrivit Reuters.

Statele Unite si-au sporit dispozitivul regional de forte in ultimele zile si impartasesc ingrijorarile Israelului cu privire la un posibil atac declansat de Iran, dupa ce Iranul si gruparea islamista palestiniana Hamas au acuzat Israelul de asasinarea liderului politic al gruparii palestiniene, Ismail Haniyeh, luna trecuta, la Teheran, actiune pentru care Israelul nu si-a revendicat responsabilitatea.

In plus, gruparea siita Hezbollah, aliatul Iranului in Liban, a amenintat Israelul cu represalii dupa eliminarea comandantului sau sef, Fuad Shukr, la Beirut, intr-un atac asumat de armata israeliana.

Anterior, canalul de televiziune american Fox News a transmis, citand surse anonime, ca Iranul si aliatii sai din Orientul Mijlociu ar putea lansa un atac asupra Israelului in urmatoarele 24 de ore.

Israelul monitorizeaza evolutiile din Iran cu privire la o amenintare de atac impotriva Israelului, dar armata nu a modificat directivele in materie de urgente pentru populatia civila, a declarat luni purtatorul de cuvant al armatei israeliene.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: