Inchisoare cu executare pentru politistul care a accidentat-o mortal pe Raisa. Initial, el a fost condamnat cu suspendare insa a facut apel

news

Constantin Popescu

Constantin Popescu, politistul care a accidentat-o mortal in ianuarie 2022 pe Raisa, o fetita de 13 ani, a fost condamnat marti de Curtea de Apel Buucresti la trei ani de inchisoare cu executare.

Decizia este definitiva. Curtea de Apel Bucuresti a mai decis ca Popescu sa plateasca familiei Raisei si daune morale de 700.000 de euro.

Iata decizia instantei:

In ianuarie, Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe plitist la trei ani inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Instanta a mai dispus atunci ca politistul sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6 sau in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor pe o perioada de 90 de zile.

Instanta a mai stabilit ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA (aflata in faliment) sa plateasca familiei fetitei ucise suma de 160.000 de euro si alti 90.000 de euro catre familia celeilalte fetite, ranita de politist in accident.

Pe 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o masina de politie condusa de Constantin Popescu a lovit doua fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, in timp ce cealalta fata a fost ranita si transportata la spital.

Procurorii au stabilit ca politistul circula cu viteza mare si nu a acordat prioritate de trecere pietonilor.

Constantin Popescu era incadrat in Politie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: