Un barbat din Harghita, aflat la cules de ciuperci, a fost ranit de un urs. Colegii sai au alungat ursul batand darabana in galetile in care culegeau ciuperci

news

barbat, atacat, urs, Harghita, Italia, transferat, Romania

Un barbat care se afla la cules ciuperci in afara satului Cetatuia a fost atacat de un urs, marti, fiind transportat cu mai multe plagi, dar in stare stabila, la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea-Ciuc.

Primarul comunei Sansimion, de care apartine satul Cetatuia, Kozma Istvan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES ca mai multe persoane au mers la cules ciuperci, intr-o padure aflata la aproximativ patru kilometri de localitate, iar la un moment dat un barbat a fost atacat de un urs.

Primarul spune ca, imediat dupa atac, culegatorii de ciuperci au facut zgomot, folosind galetile pe care le aveau la ei si au reusit sa alunge ursul, ajutati si de cainii care-i insoteau.

Acestia au sunat la numarul de urgenta 112 si au transportat ranitul din padure, cu caruta, pana intr-un loc de unde a putut fi preluat de ambulanta.

Seful Serviciului de Ambulanta Judetean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru AGERPRES ca barbatul a fost transportat in stare stabila la Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea-Ciuc, avand plagi muscate si scoriate la nivelul mainii si piciorului drept si a fetei.

Primarul comunei Sansimion, Koszma Istvan, a mai precizat ca a fost constituita imediat, potrivit legii, comisia de interventie, iar jandarmii au folosit semnale acustice pentru alungarea animalului, dar acesta nu a mai fost gasit la fata locului.

Din cele relatate de martori, atacul ar fi fost produs de o ursoaica, aceasta fiind insotita de trei pui.

„Noi, impreuna cu medicul veterinar, jandarmii si vanatorul ne-am deplasat la fata locului unde a fost atacul, ne-am intalnit cu alte persoane aflate la cules de ciuperci, am atras atentia ca e periculos sa fie acolo, jandarmii au folosit semnale acustice pentru a alunga, dar nu am gasit la fata locului ursul”, a spus Kozma Istvan.

Primarul a mentionat ca este pentru prima data in ultimii ani cand un om este atacat de urs in zona comunei Sansimion, precizand ca din cele spuse de padurari, zona in care a avut loc incidentul este una preferata de ursi.

Acesta este al treilea caz de atac al ursilor asupra oamenilor inregistrat in Harghita, de la inceputul anului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: