Nicolae Ciuca: „Vladimir Putin stie ca nu este un adversar pe masura Occidentului”

politica

Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, afirma ca „Vladimir Putin stie ca nu este un adversar pe masura Occidentului”, fostul militar de cariera considerand ca amenintarile adresate de Federatia Rusa statelor vestice au ca principala tinta „unitatea Occidentului”. Ciuca precizeaza ca aceste amenintari nu sunt noi, ci dateaza „de zeci de ani”.

„Avand in vedere ultimele amenintari venite dinspre televiziunea de stat a Rusiei, este important sa constientizam care este adevaratul lor scop: Principala tinta a amenintarilor rusesti este unitatea Occidentului, a noastra si a aliatilor nostri. Adica parteneriatele, increderea si relatiile dintre noi. Cea mai buna aparare este sa le intarim pe acestea – sa comunicam si sa ne ajutam reciproc, sa construim mai multa incredere intre noi”, scrie, miercuri, pe Facebook, Nicolae Ciuca.

Presedintele Senatului considera ca aceste amenintari nu sunt noi, ci doar isi shcimba forma, tinand pasul cu evolutia tehnologiei.

„Vladimir Putin stie ca nu este un adversar pe masura Occidentului. De aceea, singura sa strategie este divizarea Occidentului si ruperea unitatii statelor vestice. Aceste amenintari hibride nu sunt noi, existand de zeci de ani; ele evolueaza in pas cu tehnologia, insa, la baza, doar isi schimba forma si aspectul”, noteaza generalul in rezerva, citat de news.ro.

Recent, televiziunea rusa de stat a prezentat o harta sustinand ca, dupa anuntarea desfasurarii armelor nucleare ale NATO in Europa, Rusia isi va plasa o parte din arsenalul nuclear in regiunea Kaliningrad, de unde ar putea ataca majoritatea capitalelor statelor membre NATO, printre care si Bucurestiul.

Dosare secrete vazute de Financial Times si publicate zilele trecute arata ca Rusia si-a antrenat marina pentru a tinti obiective din interiorul Europei, inclusiv din Romania, cu rachete cu capacitate nucleara intr-un potential conflict cu NATO.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: