TAS a publicat motivarea deciziei luate in scandalul celor trei gimnaste – Presshub

actualitate

Ana-Maria Barbosu, medalie de bronz, tribunal, arbitraj

Motivarea deciziei luate in cazul celor trei gimnaste a fost publicata de catre Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) miercuri.

Finala la sol la gimnastica desfasurata luni, 5 august, a fost marcata de mai multe controverse in ceea ce priveste notarea gimnastelor din Romania si SUA. Sportivele din Romania, Ana Barbosu si Sabrina Maneca-Voinea, au obtinut ambele nota 13.700, ocupand locurile 3, respectiv 4 in clasament.

Ana Barbosu a celebrat obtinerea medaliei de bronz doar pentru cateva secunde deoarece nota sportivei americane, Jordan Chiles, a fost schimbata in urma unei contestatii de la 13.666 la 13.766, surclasandu-le pe gimnastele romane.

In ceea ce o priveste pe Sabrina Maneca-Voinea, arbitrii au decis penalizarea ei cu 0.1 din cauza unei presupuse iesiri in covor, dar care ulterior s-a dovedit prin probe video ca nu a existat.

Federatia Romana de Gimnastica (FRG) si cele doua gimnaste din Romania s-au adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, cerand verificarea modului in care contestatiile lui Jordan Chiles si Sabrina Maneca-Voinea au fost solutionate, dar si felul in care arbitrii au decis revizuirea contestatiei lui Chiles dupa afisarea clasamentului, conform unui comunicat de presa al FRG.

TAS a constatat sambata, cu o zi inainte de inchiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, faptul ca antrenoarea lui Jordan Chiles a depus contestatia in afara timpului regulamentar de un minut si a decis reinstituirea notei initiale de 13.666 a sportivei americane. Astfel, Ana Barbosu a revenit pe locul 3, primind medalia de bronz.

Apelul facut in cazul Sabrinei Maneca-Voinea a fost respins de TAS. Presedintele FRG, Carmencita Constantin, a declarat ca antrenorul Sabrinei nu a depus contestatie pentru penalizare in timpul competitiei, astfel ca greseala a fost speculata in fata TAS, potrivit Euronews.

Important de precizat este faptul ca FRG a cerut ca toate cele trei sportive sa primeasca medalia de bronz si s-a ajuns la un acord pe aceasta tema cu partea americana, conform unui comunicat de presa al FRG. Comitetul Olimpic International a decis ca medalia lui Jordan Chiles sa fie retrasa si relocata Anei Barbosu.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: