Presshub: Transilvania Bike Trails Race – promovarea traseelor de bicicleta ce leaga satele sasesti

news

Transilvania Bike Trails Race

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race), care se desfasoara in aceste zile la Saschiz si imprejurimi, recunoscut ca fiind un concurs pentru mountain bike, este si un festival de promovare a istoriei, naturii, arhitecturii si traditiilor din aceasta zona saseasca, sustin organizatorii.

Managerul responsabil de comunitatile de fermieri si produse locale din cadrul Fundatiei ADEPT, Ben Mehedin, a declarat, vineri, pentru Agerpres, ca aceasta a X-a editie a Transilvania Bike Trails Race este mai mult decat un concurs MTB, fiind si un festival al miscarii in aer liber, de promovare a culturii si a zonei, cu accent pe promovarea produselor traditionale locale.

„Pentru ca dincolo de concursul ciclist, care are loc in data de 17 august, adica sambata, avem tururi culturale, vizitam cate o pensiune, o biserica fortificata, un business, vorbim cu si despre oamenii locului. Practic facilitam acea relatie dintre vizitatori, dintre turisti si localnici, astfel incat atunci cand revin aici sa fie prieteni. E un festival prin care se leaga noi prietenii, unul de aclimatizare a turistilor cu locul. Pentru ca daca ne raportam la toata Romania, noi vedem ca Romania e o tara a tarilor si chiar le-am numit – Tara Fagarasului, Tara Oasului, Tara Maramuresului, Tara Lapusului – si oamenii au un anumit specific local. Saschiz este situat pe Via Transilvanica, singurul proiect de tara al Romaniei, ce leaga toate regiunile istorice, de la Putna pana la Cazanele Dunarii. Iar zona aceasta, in care organizam Transilvania Bike Trails Race, este numita Tera Saxon, adica Tara Sasilor. Bineinteles ca ea a fost influentata de colonistii sasi, de populatiile germanice care au locuit pe teritoriile acestea si care pentru un moldovean, cum sunt eu, poate sa insemne o alta tara”, a declarat Ben Mehedin, unul dintre organizatori.

El spune ca Fundatia ADEPT Transilvania din Saschiz, pe care o reprezinta, fondata in 2004, are ca obiectiv conservarea biodiversitatii si dezvoltarii rurale astfel incat sa ofere peisajelor cu inalta valoare naturala din Transilvania si comunitatilor de mici fermieri din zona un viitor economic si relevanta pentru secolul XXI, fara a sacrifica sustenabilitatea si productivitatea acestora.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: