Un medic din Florida nu a putut auzi strigatele de durere ale pacientului care s-a trezit in timpul unei colonoscopii fiindca uitase sa-si puna protezele auditive

externe

colonoscopie, medic, Florida, proteze auditive

Un gastroenterolog din Tampa a fost pus sub supraveghere in urma unei investigatii a Departamentului de Sanatate din Florida cu privire la afirmatiile potrivit carora nu purta protezele auditive si nu a putut auzi tipetele unui pacient care s-a trezit in timpul unei colonoscopii.

Potrivit plangerii, Dr. Ishwari Prasad a efectuat colonoscopia in iunie 2023 la Centrul de chirurgie ambulatorie din Tampa. Raportul sustine ca, in timpul procedurii Prasad „a inceput sa introduca colonoscopul inainte ca [pacientul] sa fie complet sedat”. Raportul continua spunand ca pacientul a inceput sa tipe, dar medicul „nu a oprit imediat procedura” si ca „nu si-a dat seama ca [pacientul] nu era complet sedat din cauza faptului ca [Prasad] nu si-a purtat dispozitivele de asistenta auditiva in timpul procedurii”.

De asemenea, echipa chirurgicala nu a putut comunica cu Prasad, potrivit raportului.

„Pacientul s-a trezit in mijlocul acestei proceduri si personalul nu a putut comunica cu medicul”, a declarat Dr. Jay Wolfson, decan interimar la USF College of Public Health. „Este o experienta traumatizanta. Dintr-odata, esti treaz. Ai fost anesteziat, ai fost sedat, nu stii ce se intampla. Simti durere”.

In cele din urma, Prasad este acuzat ca a permis unui tehnician chirurgical fara licenta sa efectueze o parte din proceduri, „inclusiv introducerea endoscopului, manipularea endoscopului, manipularea latului peste polipi si/sau indepartarea polipilor”, se explica in plangere.

In timpul unei intalniri la inceputul acestei luni, Consiliul de Medicina din Florida l-a pus pe Prasad sub supraveghere. El nu mai poate efectua proceduri medicale pana cand nu este autorizat de un medic supraveghetor aprobat de stat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: