Iranul incepe studierea tintelor militare din Israel cu ajutorul satelitilor Chinei – Washington Post

externe

Iran, atac, Israel, consecinte cataclismice

Iranul negociaza cu companii chineze care pot furniza acestei tari fotografii prin satelit ale instalatiilor militare din Israel, relateaza The Washington Post.

Iranul incearca sa stabileasca o cooperare cu doua companii de sateliti chineze. Tara isi propune sa-si extinda capacitatile de monitorizare de la distanta si de colectare a informatiilor pentru a obtine imagini de inalta calitate ale tintelor militare, in special in Israel si in Orientul Mijlociu.

Iranul intentioneaza sa coopereze cu doua companii chineze care produc si opereaza sateliti de teledetectie echipati cu camere avansate de colectare a datelor. Contactele Iranului cu aceste companii chineze sunt monitorizate indeaproape.

Aceasta decizie a fost luata deoarece exista temeri ca aceasta cooperare ar putea intari semnificativ capacitatea Iranului de a spiona instalatiile militare americane si israeliene, precum si tintele adversarilor arabi din Golful Persic.

Ambele companii furnizeaza sateliti cu sisteme optice care sunt de doua ori mai sensibile decat cei mai avansati sateliti folositi de Iran. Se estimeaza ca prin cooperarea cu companiile chineze s-ar putea imbunatati semnificativ capacitatea Iranului de a viza rachetele balistice, precum si sa-si consolideze sistemele de avertizare timpurie pentru a detecta potentiale atacuri.

Iranul ar putea, de asemenea, sa transmita date prin satelit fortelor sale proxy, inclusiv rebelii Houthi din Yemen, precum si militiilor militare siriene si irakiene. Se stie ca Iranul a folosit deja imagini din satelit achizitionate din China pentru a sprijini aceste grupuri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: