Ce le-a spus Pirvulescu procurorilor despre comportamentul lui Bulai: „Domnul Bulai urmareste cu atentie declaratiile pe care le fac si apoi va face o actiune in justitie impotriva SNSPA”

news

Cristian Pirvulescu

Decanul Facultatii de Stiinte Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pirvulescu, a declarat marti, inainte de a fi audiat la Parchet, ca au existat zvonuri despre „limbajul” folosit de Alfred Bulai fata de studenti, dar erau foarte vagi si „nici pe departe” de tipul celor care au aparut ulterior in marturiile studentelor.

Pirvulescu a fost chemat sa dea o declaratie la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in calitate de martor, in dosarul in care este vizat profesorul Alfred Bulai pentru savarsirea infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala.

„Nu a existat nicio plangere formala in ceea ce priveste situatia domnului Bulai. (…) Nu stiu daca studentele vorbeau intre ele, ca nu vorbeau cu mine. Ce pot sa spun sigur este ca zvonuri au existat. Nu au existat dovezi. Zvonurile nu erau nici pe departe de tipul celor care au aparut in marturii. Ele erau foarte vagi. (…) Nu au existat niciodata sesizari formale. Daca Parchetul le-a cautat, cu siguranta nu le-a gasit. In ceea ce priveste discutiile, au existat discutii cu studentii, dar niciodata nu au produs probe”, le-a spus Pirvulescu jurnalistilor, citat de Agerpres.

El a afirmat ca nu a avut nicio discutie cu Alfred Bulai despre acele zvonuri si a precizat ca nu doreste sa detalieze despre „barfele” care circulau in facultate, pentru a nu risca un proces in instanta cu acesta.

„Nu as face astfel de declaratii si o sa intelegeti de ce. Domnul Bulai urmareste cu atentie declaratiile pe care le fac si apoi va face o actiune in justitie impotriva SNSPA, asa ca trebuie sa fim rezervati in declaratiile pe care le facem”, a explicat Cristian Pirvulescu.

Pirvulescu a mentionat ca a avut niste discutii, pe care decanul le face periodic cu studentii, „pentru a intelege care sunt problemele din facultate”.

„Erau referitoare la ceea ce spuneau si colegii mei in scrisoarea de acum trei saptamani referitoare la limbaj. Avea (Alfred Bulai – n.r.) un limbaj care la Facultatea de Stiinte Politice de la SNSPA era putin iesit din comun. (…) Era sexist, era homofob, cam astea erau reproducerile pe care le-au facut (studentii – n.r.), dar astea erau cat se poate de vagi in discutia pe care am avut-o. (…) Zvonurile erau de pe vremea cand era la Universitatea Bucuresti, ati vazut ca sunt profesori care vorbesc despre ce s-a intamplat acolo, doar ca nu era vorba in mod necesar de hartuire sexuala, care pe vremea aia nici nu era definita”, a indicat Pirvulescu.

Trei perchezitii au fost efectuate marti de politisti in Capitala, intr-un dosar penal in care este vizat profesorul Alfred Bulai, fost cadru didactic la SNSPA, in legatura cu savarsirea infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala.

Perchezitiile domiciliare au fost facute la sediul SNSPA, situat in Bucuresti, Sector 1, bd. Expozitiei, nr. 30A; la sediul SNSPA, situat in Bucuresti, Sector 6, str. Povernei, nr. 6 si la Centrul International de Conferinte Batistei (CIC) – „Hotel SNSPA” situat in Bucuresti, Sector 2, str. Emanoil Bacaloglu nr. 2.

Procurorii efectueaza cercetari in rem intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea infractiunilor de folosirea abuziva a functiei in scop sexual si agresiune sexuala.

Potrivit unei investigatii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai ar fi hartuit sexual mai multe studente.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: