Presshub: Biden preda oficial stafeta lui Harris la Conventia Democrata: Critici dure la adresa lui Trump si o chemare la unitate nationala si globala

externe

Kamala Harris

In prima seara a Conventiei Nationale Democrate din Chicago, presedintele Joe Biden a urcat pe scena pentru a-si sustine succesoarea, Kamala Harris. Biden a adresat un apel ferm pentru unitate si a criticat dur politicile fostului presedinte, Donald Trump.

Conventia Nationala Democrata este un eveniment esential in politica americana, organizat la fiecare patru ani pentru a desemna oficial candidatul Partidului Democrat la presedintia SUA. Acesta marcheaza inceputul campaniei electorale si ofera o platforma pentru a uni partidul in jurul candidatului, a prezenta agenda politica si a mobiliza sustinatorii inainte de alegerile prezidentiale.

„Am cinci luni ramase in mandatul meu de presedinte”, a spus Biden la a 13-a conventie democratica. „Am multe de facut. Intentionez sa finalizez tot ce mi-am propus. A fost o onoare deosebita sa va servesc ca presedinte. Imi iubesc slujba, dar iubesc mai mult tara mea”.

„Ea va fi o presedinta la care copiii nostri vor privi cu admiratie. Va fi o presedinta respectata de liderii lumii, deoarece este deja respectata. Va fi o presedinta de care ne vom mandri cu totii. Si va fi o presedinta istorica care va lasa amprenta sa asupra viitorului Americii”, a declarat Biden.

Hillary Clinton si-a exprimat speranta ca Harris va reusi sa rupa „tavanul de sticla” si sa fie aleasa, pentru prima data in istorie, o femeie in functia de presedinte ale SUA.

Presedintele Joe Biden a deschis discursul la conventie printr-o reflectie asupra progreselor realizate in timpul mandatului sau, mentionand in special scaderea ratei criminalitatii si consolidarea economiei americane. El a sustinut ca, sub administratia sa, Statele Unite au trecut de la o criza economica la „cea mai puternica economie din lume”.

In ciuda criticilor aduse de republicani, care ii acuza pe Biden si pe Harris ca ar fi permis o politica de „granita deschisa”, Biden a subliniat masurile stricte adoptate pentru a controla migratia la granita cu Mexicul.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: