Si-a dat arama pe fata: Robert F. Kennedy Jr. vrea sa renunte la candidatura la presedintie, pentru a-i creste sansele de castig lui Donald Trump

externe

Kennedy Jr, sprijin, candidatura, Donald Trump

Candidatul independent la presedintia SUA Robert F. Kennedy Jr. ia in considerare incheierea campaniei sale pentru a-si uni fortele cu rivalul republican Donald Trump, a declarat partenera de echipa a lui Kennedy intr-un interviu postat online marti.

Candidata la vicepresedintie, Nicole Shanahan, a declarat ca, in calitate de independenti, ea si Kennedy risca sa atraga sprijinul unor potentiali alegatori ai lui Trump si sa deschida calea democratilor Kamala Harris si Tim Walz pentru a castiga alegerile din noiembrie.

„Sau plecam chiar acum si ne unim fortele cu Donald Trump”, a declarat ea, citata de Reuters.  Trump a declarat marti pentru CNN ca ar fi „cu siguranta deschis” ca Kennedy sa joace un rol in administratia sa daca candidatul independent se retrage din cursa si il sustine.

„Imi place de el si il respect”, a declarat Trump pentru retea intr-un interviu dupa o oprire de campanie in Michigan.„Este un tip genial. Este un tip foarte inteligent. Il cunosc de foarte mult timp”, a spus Trump, citat de CNN. „Nu am stiut ca se gandeste sa iasa, dar daca se gandeste sa iasa, cu siguranta as fi deschis la asta”.

Marti, intr-o declaratie pe X, Kennedy a scris: „Ca intotdeauna, sunt dispus sa discut cu liderii oricarui partid politic pentru a promova obiectivele pe care le-am servit timp de 40 de ani in cariera mea si in aceasta campanie”.

Kennedy, fiul regretatului politician democrat Robert F. Kennedy, este un aparator al mediului care a raspandit informatii eronate cu privire la vaccinuri si a carui familie a denuntat campania sa.

El a incercat initial sa il provoace pe presedintele american Joe Biden pentru nominalizarea democrata, dar a trecut la o candidatura independenta. Biden a renuntat ulterior si a sustinut-o pe Harris, care va accepta nominalizarea la conventia partidului din aceasta saptamana.

Kennedy, in varsta de 70 de ani, se confrunta cu o lupta dificila pentru a se califica pe buletinul de vot prezidential in multe state, dar el ar putea absorbi suficiente voturi in cursa stransa dintre Harris si Trump pentru a avea un impact deosebit. Kennedy ar fi votat de 4% dintre alegatori, arata un sondaj Ipsos realizat luna aceasta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: