Ciolacu, mirat: „Nu inteleg de ce domnul Ciuca a postat asa ceva pe Facebook”

actualitate

mentionari, online, PSD, PNL, USR

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a aratat, miercuri, mirat ca Nicolae Ciuca ii reproseaza ca nu se consulta cu partenerii de guvernare in privinta nominalizarii comisarului european din partea Romaniei.

„Agricultura nu putem sa o mai avem pentru ca am avut-o. Sa vedem prima oara portofoliul.

Eu n-am inteles. Pentru ca am avut o discutie cu domnul Ciuca. Am ramas sa avem discutia cu numele cand aflu ce portofoliu am. Nu inteleg de ce a postat asa ceva pe Facebook”, a declarat Ciolacu intr-o convorbire cu jurnalistii.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, i-a transmis marti lui Marcel Ciolacu un mesaj dur legat de nominalizarea comisarului european din partea Romaniei. Mesajul lui Ciuca apare la scurt timp dupa ce Ciolacu a transmis pe surse ca va candida la Presedintia Romaniei.

„Pentru mine, maturitatea politica inseamna dialog deschis si obiectiv pentru interesele Romaniei. Din pacate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult catre interesele proprii si pune dialogul – un pas absolut necesar pentru consens si decizie – pe ultimul plan. Nu este o batalie a functiilor, este o discutie principiala intr-un guvern care ar trebui sa urmareasca exclusiv interesul Romaniei.

Din pacate, in acest moment, Romania este unul dintre statele care nu a facut inca propunerea de comisar european. Asa cum ii spune si titulatura, comisarul european este al Romaniei – nu al PSD, care pare sa inteleaga tot mai putin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el si prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luata in interesul Romaniei, in cadrul coalitiei. Nu este un post de partid, ci este o pozitie esentiala pentru tara in urmatorii ani.

Pana la ora la care scriu aceste randuri, nu exista un mandat din partea coalitiei care sa vizeze postul de comisar european care va reveni Romaniei. Nu ma refer doar la numele acestuia, ci si la portofoliul pe care Romania il vizeaza.

Pentru o tara in care integrarea europeana este o poveste de succes care continua, cred ca ar trebui sa luam in calcul si postul de comisar european pentru Extindere. Avem o bogata experienta conferita de un traseu deloc usor al aderarii, pe care o putem oferi tarilor candidate, care negociaza sau aspira la statutul de membru UE.

Putem lua in calcul postul de comisar european pentru Agricultura. Acesta va contribui si la sprijinul atat de necesar de care au nevoie fermierii romani, dar va cantari si la sustinerea intregii regiuni. Avand in vedere rolul esential al Romaniei in asigurarea securitatii alimentare in Europa de Est, experienta noastra poate contribui la gestionarea provocarilor agricole la nivel european.

De aceea, fac un apel catre partenerii de coalitie sa lase deoparte interesul politic imediat si sa discutam serios despre nevoile Romaniei, nu ale PSD. Campania electorala va trece, interesul poporului roman ramane!”, a scris Ciuca pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: