Rusii au adus preoti sa se roage pentru stingerea depozitelor de petrol incendiate de dronele ucrainene, in Rostov. Intre timp, a mai explodat un rezervor – VIDEO

externe

incendiu, rezervoare, Rostov, drone ucrainene, preoti, rugaciuni

Pompierii continua si miercuri sa lupte cu un incendiu de proportii la un depozit de petrol din regiunea Rostov din sudul Rusiei, au declarat oficialii, la trei zile dupa un atac cu drone ucrainene asupra instalatiei.

In paralel, au fost adusi si preoti ortodocsi rusi, ca se roage pentru inabusirea cat mai grabnica a flacarilor, care au provocat economiei Rusiei pagube de sute de milioane de dolari.

Incendiul a izbucnit duminica dimineata, dupa ce sistemele rusesti de aparare aeriana au doborat drone ucrainene in orasul Proletarsk. Armata ucraineana a declarat ca dronele sale au vizat instalatia de depozitare a petrolului si petrolului Kavkaz.

O inregistrare video publicata marti de presa locala arata fum negru gros acoperind cerul deasupra orasului Proletarsk.

Pana in prezent, incendiul a cuprins o suprafata totala de 10 000 de metri patrati, a declarat seful districtului Proletarsk, Valeri Gornici, citat de cotidianul The Moscow Times, adaugand ca 520 de pompieri si patru aeronave au fost mobilizate pentru a stinge puternicul incendiu.

„Este prea multa caldura, camioanele de pompieri nu se pot apropia mai mult”, a declarat Gornici. Acesta a declarat ca cel putin 20 din cele 74 de rezervoare de combustibil de la depozit ardeau inca de marti dimineata.

Proletarsk se afla la aproximativ 250 de kilometri de frontiera ucraineana si la aproximativ 350 de kilometri de zonele din estul Ucrainei detinute in prezent de fortele Kievului.

De cand Rusia a lansat invazia pe scara larga a Ucrainei in 2022, Kievul a vizat in mod repetat instalatii de petrol si gaze din Rusia, descriind aceste lovituri drept represalii „corecte” pentru atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: