Cum sunt distruse tentativele Rusiei de a instala poduri de pontoane in Kursk. Ucraina foloseste rachete HIMARS si ATACMS – VIDEO

externe

Filmare in Kursk

O filmare realizata de fortele armate ale Ucrainei arata cum sunt distruse podurile de pontoane pe care fortele Rusiei incearca sa le instaleze in regiunea Kursk.

Ucrainenii folosesc rachete HIMARS si munitii cu dispersie.

„Unde ‘dispar’ podurile de pontoane rusesti in regiunea Kursk? Operatorii … le distrug cu precizie”, au publicat Fortele de Operatii Speciale ale Ucrainei pe Telegram.

Mesajul a precizat ca au fost utilizate sisteme de rachete HIMARS fabricate in SUA. A fost prima declaratie oficiala din partea Kievului ca armele occidentale fac parte din ofensiva fara precedent.

Washingtonul nu a facut niciun comentariu cu privire la utilizarea de arme fabricate in SUA in regiunea Kursk, afirmand in acelasi timp ca politicile sale nu s-au schimbat si ca Ucraina se apara de atacurile Rusiei.

Pana acum, Ucraina a distrus trei poduri in regiunea Kursk, impiedicand astfel Moscova sa trimita ajutoare sau sa contraatace penttru a-si recupera teritoriul.

„Pe 18 august, in urma unui bombardament tintit cu rachete si artilerie asupra cladirilor rezidentiale si infrastructurii civile in satul Karij (…), un al treilea pod peste raul Seim a fost avariat”, a declarat un reprezentant al Comitetului rus de Investigatii.

Alte doua poduri peste acelasi rau au fost anterior avariate de armata ucraineana, care ar fi folosit in acest scop rachete americane HIMARS, potrivit oficialilor rusi. Deteriorarea acestor poduri afecteaza aprovizionarea trupelor ruse, care in plus risca acum sa fie incercuite daca nu se retrag din districtul Gluskovo, dar o retragere ar permite armatei ucrainene sa captureze o noua portiune semnificativa de teritoriu.

Citeste si: Al doilea pod distrus de Ucraina in regiunea Kursk (Rusia): „Ucrainenii au de gand sa ramana” – VIDEO

Cel de-al treilea pod lovit duminica era ultimul pe care armata rusa il mai putea folosi pentru a-si aproviziona trupele pe acel sector.

Potrivit lui Iuri Podoliaka, un influent blogger militar pro-rus nascut in Ucraina, armata ucraineana ar putea incerca in zilele urmatoare sa preia controlul unui pod strategic peste raul Psiol.

Ucraina sustine ca in urma ofensivei lansate pe 6 august in provincia rusa de granita Kursk care a luat prin surprindere armata rusa slab desfasurata acolo a ocupat peste 80 de asezari si circa 1.150 de kilometri patrati de teritoriu. Potrivit bloggerilor militari rusi, armata ucraineana actioneaza intens cu grupuri mobile de recunoastere si sabotaj, dar nu toate zonele din Kursk unde sunt prezente trupele ucrainene se afla efectiv sub controlul acestora.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: