Mircea Geoana, discurs copiat parca din Sosoaca: „Odata cu intrarea in UE, noi am incetat sa mai gandim cu capul propriu”

externe

Mircea Geoana, gandim, capul nostru, UE, nationalist, Sosoaca

Dupa un eveniment desfasurat la Ramnicu Valcea, unde si-a lansat volumul intitulat „Batalia pentru viitorul Romaniei”, inca secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoana, a facut pe Facebook o serie de afirmatii care par sa-l plaseze in aceeasi liga cu politicieni nationalisti, precum Diana Sosoaca sau George Simion.

„Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania a renuntat la proiectul national. Si nu este normal. Pentru ca proiectul european nu este inlocuitorul proiectului national”, este de parere  Geoana, unul dintre potentialii candidati la functia de presedinte al Romaniei.

Fostul ministru de Externe a precizat: „Da, proiectul european este un proiect exceptional. Da, odata cu intrarea in Europa, noi am incetat sa mai gandim cu capul propriu. Si da, proiectul european ramane important pentru noi dar nu este substitut pentru proiectul national.

Este un complement, este un adjuvant, este un accelerator al proiectului national. Nu este inlocuitorul proiectului national. Nu stie Bruxelles-ul ce nevoi am eu. Bruxelles-ul se gandeste la nevoile Uniunii Europene, in sensul omogen – si face foarte bine ceea ce face”, a argumentat Mircea Geoana.

„Vine un moment al adevarului pentru noi si eu as prefera sa-l infruntam cu planul nostru decat sa ma astept ca banii europeni sa-mi rezolve problema de dezvoltare a Romaniei. Chiar daca ar fi de cinci ori mai multi, tot n-ar rezolva-o, pentru ca nu raspund nevoilor pe care Romania le are si sunt ale noastre, sunt specifice tarii mele”, a mai spus Geoana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: